V fantastičnem vzdušju v Bonifiki, v kateri se je zbralo več kot 2000 gledalcev, so Koprčani nadoknadili pet golov zaostanka s prve tekme v okoli 900 kilometrov oddaljenih Opolah na Poljskem (25:30) in se prebili med najboljših 16 klubov v pokalu EHF. »Poraz v slovenski ligi med tednom v Mariboru je pomenil ponovno opozorilo, da je treba stvari jemati boj resno in da pristop še vedno ni pravi. Če bomo to popravili in proti Poljakom šli na glavo, se bomo na koncu veselili,« je pred tekmo napovedal koprski vratar Jure Vran. In res so Primorci proti Gwardii pokazali povsem drugačen obraz kot proti Mariboru. Že sredi prvega polčasa so izničili zaostanek iz Opol (9:4), nato pa predvsem po zaslugi Adama Bratkoviča, ki je že v prvem polčasu dosegel sedem golov (skupaj jih je Poljakom na dveh tekmah nasul neverjetnih 18), v 23. minuti vodili s kar 13:5.

V drugem polčasu je ekipa trenerja Veselina Vujovića, ki je med tednom dobil štiri nove igralce (namesto poškodovanih Uroša Rapotca, Roka Marića, Blaža Vončine in Danija Zugana so Koprčane okrepili povratnik Nejc Poklar, Srb Marko Nikolić, Hrvat Ivan Sever in domačin Gabrijel Franza), ves čas vodila za pet ali šest golov. V 39. minuti se je moral med gledalce preseliti Poljak Kamil Mokrzki: najprej je dobil dvominutno kazen zaradi prekrška nad Gregom Krečičem, nato pa zaradi preburne reakcije še rdečega in modrega zaradi udarca domačega igralca. V končnici so gostitelji naredili delni izid 3:0 in v 56. minuti povedli s 26:18, kar je bila tudi rekordna razlika, končnih 27:21 pa dovolj za nadaljevanje tekmovanja in šest dodatnih tekem v Evropi. Koper je nastopil v zasedbi Vran, Kocjančič, Dolenc, Grzentič 3, Franza, Vlah 3, Krečič 3, Matijaševič 1, Moljk 1, Zugan, Nikolić, Smolnik 3, Sokolič 2, Guček, Planinc, Bratkovič 11.

Ribniška zmaga z grenkobo

Ribničani so na gostovanju pri Cocksu na Finskem pridelali sedem golov zaostanka (17:24), včeraj pa so doma slavili z 29:25 (14:10), a je bilo to premalo za napredovanje v skupinski del. Gostitelji so do polčasa zaostanek s prve tekme prepolovili, toda v nadaljevanju so Skandinavci vseskozi zaostajali le za dva ali tri gole. Ribničani (Horvat, Fink 2, Vujačić 3, Knavs 1, Henigman 10, Skušek 6 (5), Koprivc 2, Pahulje, B. Nosan 4, Klarič, Kovačič 1, M. Nosan, Batinič, Perovšek, Setnikar, Košmrlj) so si šele v končnici spet priigrali štiri gole prednosti, a za višjo zmago in ponovitev uspeha iz minule sezone, ko so se uvrstili v skupinski del pokala EHF, jim je zmanjkalo časa in golov.