Jeseniški in ljubljanski hokejisti so zacelili rane po sobotnih porazih v alpski ligi. Potem ko so železarji zapravili vodstvo proti Sterzingu in doživeli tretji poraz v sezoni po rednem delu tekme (2:3), so prepričljivo slavili proti rezervni postavi celovškega KAC (11:1). Olimpija je po spodrsljaju proti Fassi (2:3) vpisala deseto zmago v tekmovanju, ko je na tivolskem ledu z 2:0 ugnala Pustertal. Dvoboj je bil napet do konca, saj je Črt Snoj potrdil ljubljansko slavje z golom v prazno mrežo.

Največje presenečenje dosedanjega dela sezone je ta teden uspelo Triglavu, ki je v državnem prvenstvu slavil v Podmežakli z 2:1. Jeseniški trener Gaber Glavič je odpočil ključne igralce, peterica ni igrala zaradi poškodb, kar je bilo ob ležernem pristopu dovolj za presenetljiv poraz državnih prvakov. Jesenice imajo v državnem prvenstvu na vodilnem položaju enako število točk kot Olimpija (21), a tekmo manj. Gorenjci so v prednosti, ker so dobili oba dosedanja derbija v alpski ligi, ki sta štela tudi za točke v slovenskem prvenstvu. Sicer pa je za železarji na mednarodnem ledu naporen ritem štirih zaporednih gostovanj, od koder so se vrnili z dvema zmaga in dvema porazoma. To konec tedna bodo imeli v Podmežakli izvrstno priložnost za ulov šestih točk, saj bodo v soboto gostili Cortino, dan kasneje pa še mladince KAC. Celovško podružnično moštvo je z naskokom najslabše moštvo tekmovanja, saj na osemnajstih tekmah sploh še ni zmagalo. V njihovi mreži so pristali že 103 goli, tako nekonkurenčna pa v zadnjih letih ni bila niti obubožana Olimpija v EBEL.

Ljubljančani bodo po zmagi nad Pustertalom, ko se je med vratnici po poškodbi prsta na desni roki vrnil Robert Kristan in petič v tej zimi ostal nepremagan, ta konec tedna počivali. Nasprotniki s tekmami manj se bodo po številu odigranih dvobojev tako izenačili z Olimpijo, za katero prihaja odločilno obdobje v boju za končnico, saj so italijanski klubi prestavili v višjo prestavo. Posebno vznemirljivo bo od druge polovice decembra, ko bodo Ljubljančani v razmaku meseca dni kar štirikrat igrali z Jesenicami.