V prvem delu slovenskega DP, ki se imenuje Slohokej liga članov, od septembra nastopa deset moštev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Srbije: Stavbar Maribor, Jesenice mladi, Triglav, HK Olimpija, MK Bled, Slavija in HDD Bled, Team Zagreb, beograjski Partizan in mladinska ekipa moštva Graz 99ers.

Moštva so v ligi Slohokej igrala po trikrožnem ligaškem sistemu, vsako je tako zbralo 27 tekem. Pred končnico morata zaostalo tekmo odigrati še Partizan in MK Bled, vendar izid ne bo vplival na vrstni red. Najboljših osem se je uvrstilo v končnico lige Slohokej. Prva po rednem delu je bila HK Olimpija, sledijo pa Partizan, Maribor, Triglav, Team Zagreb, Jesenice mladi, Graz 99ers in HDD Bled. Tekmovanje sta že končala deveto- in desetouvrščena Slavija in MK Bled.

Liga se bo nadaljevala s četrtfinalnimi tekmami med prvo- in osmouvrščenim (HK Olimpija in HDD Bled), drugo- in sedmo uvrščenim (Partizan in Gradec), tretje- in šestouvrščenim (Maribor in Jesenice mladi) ter četrtim in petim (Trigav in Zagreb). Igrali bodo tri tekme, poražena moštva v četrtfinalu bodo končala na 5., 6., 7. in 8. mestu v končni razvrstitvi tekmovanja. V polfinalu bodo nato štirje zmagovalci igrali prav tako tri tekme, v finalu pa se bosta najboljši ekipi pomerili na tri zmage. Tekmovanje v ligi Slohokej se bo končalo najpozneje 2. marca, če bo na sporedu pet finalnih tekem. Poraženca polfinala bosta igrala tri tekme za tretje mesto.

Po končanem tekmovanju lige Slohokej - lani so v tem tekmovanju slavili Mariborčani - pa se bo slovensko DP nadaljevalo še s končnico, v kateri bosta sodelovala tudi najboljša slovenska kluba Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, ki zdaj še igrata v razširjenem avstrijskem prvenstvu.