Po prvenstvenem porazu proti Sampdorii bi bila današnja zmaga za Torinčane najboljše zdravilo. Motiva zanjo jim danes ne bo manjkalo, saj bi si v primeru uspeha že zagotovili mesto med 16 najboljšimi ekipami v elitnem evropskem tekmovanju. A italijanski prvaki bi težko imeli zahtevnejšo nalogo, saj v goste prihaja vodilno moštvo skupine D Barcelona. Ne le da so Katalonci na septembrskem obračunu Juventusu zadali najvišji poraz v sezoni (3:0), za nameček v Torino prihajajo v odlični formi. Na zadnjih 17 obračunih so namreč vpisali kar 15 zmag, 12-krat pa so tekmo končali brez prejetega zadetka.

Čeprav je bil nedeljski poraz nogometašev Juventusa njihov prvi po šestih tekmah, pa s potekom sezone ne morejo biti zadovoljni. V prvenstvu zasedajo šele tretje mesto, kar gre med drugim pripisati tudi manj zanesljivi obrambi. Ta je v le 13 krogih prejela že 14 golov oziroma le polovico manj kot v vsej lanski sezoni. »Za tekmo, kot je ta proti Barceloni, izdatne motivacije ne potrebuješ. Na igrišču nam bo zelo težko, vendar je še kako ključno za nas, da napredujemo iz skupine. Seveda si želi napredovati tudi nasprotnik, a ta tekma bi bila za nas težko pomembnejša,« je prepričan Juventusov branilec Andrea Barzagli. Kluba si bosta sicer nocoj nasproti stala že enajstič, v rahli prednosti pa so s štirimi zmagami in tremi remiji ter gol razliko 13:10 Katalonci.

Precej slabše kot Barceloni in Juventusu gre madridskemu Atleticu, ki gosti Romo. Dvakratni finalisti lige prvakov ne najdejo poti iz krize, saj so v skupini C osvojili le tri točke. Proti italijanski ekipi bodo lovili sploh prvo evropsko zmago v sezoni, s katero bi pred gostovanjem v zadnjem krogu pri Chelseaju ostali v igri za napredovanje. Gostom za osmino finala zadostuje že točka, ki pa jo bodo zaradi poškodbe morali osvojiti brez pomoči italijanskega reprezentanta Alessandra Florenzija.