V drugi tekmi »slovenske« skupine E je bilo zelo dramatično. Liverpool je sicer hitro utišal navijače Seville. Španski klub ni izgubil na prejšnjih 25 tekmah na svojem stadionu, tokrat pa je kazalo, da bo tradicije konec. Začel je Roberto Firminho v drugi minuti, isti igralec je z glavo zadel še v 30., delo prvega polčasa je zaokrožil Sadio Mane. A Sevilla se ni predala, drugi polčas je bil njen, Ben Yedder je najprej zadel v 51. minuti, v 61. pa v drugem poskusu (sodnik je zahteval ponovno izvajanje) še enajstmetrovko in Španci so imeli nenadoma spet aktiven izid 2:3. Navijači, ki so vztrajali do konca, so bili nagrajeni: Sevilla je namreč že globoko v sodnikovem dodatku izenačila, junak pa je postal Guido Pizzaro. Zaradi tega gola si Liverpool še ni dokončno zagotovil prvega mesta, zdaj ima devet točk, Sevilla osem, Spartak pa šest.

Turški Bešiktaš si je že popoldne z nedoločenim izidom proti Portu zagotovil vsaj drugo mesto v skupini, zvečer pa so se v boj za nadaljevanje lige prvakov dejavno vključili še novinci v tem tekmovanju iz Leipziga. Proti Monacu so začeli poletno, tekmeci so si v šesti minuti zabili avtogol - akcijo Leipziga pred tem je začel Kampl, pozneje pa je slovenski nogometaš podal Timu Wernerju za drugi gol. Werner je že v 31. minuti z bele točke povišal na 3:1, četrti nemški gol je tik pred koncem polčasa dosegel Naby Keita. Visoko vodstvo so igralci Leipziga znali zadržati, v drugem polčasu pa je ritem igre precej padel in ostalo je pri 4:1.

Manchester City je imel že pred današnjimi tekmami zagotovljeno nadaljevanje v ligi prvakov, na tekmi s Feyenoordom, ki je bil doslej brez točke, pa so Angleži šele ob koncu potrdili status favorita. Edini gol za peto zmago na petih tekmah je dosegel Raheem Sterling v 88. minuti. Precej težjo nalogo je imel Napoli, ki je moral nujno zmagati, če je želel še obdržati možnosti za nadaljevanje v izločilnem delu. Proti Šahtarju pa je šele Lorenzo Insigne v 56. minuti prvi prebil obrambo Ukrajincev, pozneje pa je Italijanom steklo v napadu, tako da sta Piotr Zielinski in Dries Mertens z zadetkoma v dveh minutah odločila dvoboj.

Madridski Real je gostovanje pri zadnjeuvrščenem Apoelu opravil rutinsko, že ob polčasu je bilo 4:0 po golih Luke Modrića, dveh Karima Benzemaja in enem Nacha; prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvič zadel šele v 49. minuti, drugič pa v 54. Končni izid je bil 6:0.

Borussia je imela za morebitno nadaljevanje bolj teoretične možnosti, ki pa so se z zmago Reala na drugi tekmi že razblinile. V boju s Tottenhamom je porurski klub vseeno dobro začel, za vodstvo je poskrbel Pierre Emerick Aubameyang v prvem delu, potem pa je izenačil Harry kane, za popoln preobrat je poskrbel Heung Min Son.