Marcos Tavares si jo je ustavil. Mojstrsko. Dvakrat prej je na silo pomeril sam, da bi ga le prvič zabil v ligi prvakov. Ampak ni mu šlo, na tak način se Spartaku ne da zabiti gola. »Ekipa se je fenomenalno borila,« je kipelo iz njega po tekmi. Kaj ne bi, izmenjal si je dvojno podajo z Daretom Vršičem, katerega sedenje na takih tekmah bi bila potrata talenta. Potem je bil točno tam, kjer mora biti in tudi je Jasmin Mešanović. V 92. minuti, ko so se Rusi ušteli z ofsajd zanko, je imel dovolj časa, da si je še ustavil žogo – in jo mirno potisnil v mrežo. »Ni lepšega kot zabiti v ligi prvakov,« je za Pop TV (p)o uresničenih sanjah povedal Jasmin Mešanović.

Zdelo se je, da je bilo pravici zadoščeno, saj je Marko Šuler že prej zadel vratnico. Spet Spartak, spet 1:1, spet točka, spet pol milijona Uefinih evrov. In remi, ki je spet dišal po zmagi in evropski pomladi. Kajti zadnji strel so – Damjan Bohar v Mariboru, Aleks Pihler v Moskvi – spet imeli vijoličasti. Sladko-kisli občutki? »Škoda, da nismo zmagali, ampak točka v Moskvi je pozitiven rezultat, zelo sem vesel in ponosen,« je rezultat v kontekst postavil Tavares.

Darko Milanič zaradi poškodbe Aleksandra Rajčevića ni mogel strniti zadnje vrste, zato je strnil sredino s trojico Pihler, Kabha in Vrhovec, kjer so vijoličasti zdržali uvodni nalet, hkrati pa ugotavljali, da jim Spartak pogosto pušča tudi prostor. »Odigrali smo super tekmo, v zadnjih trenutkih smo izenačili, imeli svoje priložnosti, ki so bile kar izrazite. Odigrali smo taktično dobro tekmo, vse je bilo na najvišji ravni, fantje si zaslužijo srčen aplavz, ker so na igrišču pustili vse, kar so imeli,« s pohvalami ni skoparil Darko Milanič.

Čeprav je bolj zadržan trener, kar se je pokazalo v menjavi zagretega, a že porumenelega Vrhovca, je takoj v nadaljevanju poslal v igro Vršiča. Prav on je serviral Šulerju (najprej v uho, nato pa še na nogo) priložnost, ki je končala v vratnici. To je streznilo Spartak: skušal je organizirano streti goste s pritiskom in željo, da bi ti storili napako. Ze Luis je bil tisti, ki je ob Quincyju Promesu ugotovil, da ne bo šlo streti povezane obrambe le s podajami, temveč tudi s solo akcijami in streli. A ker so pritiskali dovolj dolgo, se je Mariboru primerilo, kar se mu je še na vsaki letošnji tekmi v ligi prvakov. Prejeli so gol, takšen, ki bi jim lahko vzel voljo. Toda Milanič je reagiral, a precej bolj kot Dino Hotić je pečat v manj kot desetih minutah pustil Jasmin Mešanović.

Massimo Carrera se očitno ni naučil veliko iz gostovanja v Ljudskem vrtu. Znova se je, le da še bolj, opekel z Mariborom, ki je bil domala odpisan v skupini E, ko gre za prezimitev v Evropi, ki jo zdaj že ima zagotovljeno Spartak. Verjel je, celo po anemičnem prvem polčasu, ko njegovi fantje niti enkrat niso pomerili v Jasmina Handanovića, da bo Spartak to tekmo doma nekako že dobil. Ker je povozil Sevillo s 5:1 in zadržal Liverpool na 1:1. Pa saj bi kljub zapravljenim priložnostim tudi jo, če ne bi bil Maribor tako vztrajen. Še Leonid Fedun, predsednik Spartaka, je rekel, da težko igrajo s takimi ekipami, kot je Maribor. »Počutim se, kot da bi izgubili,« je zgovorna izjava kapetana Denisa Glušakova.