Odločilni kazenski strel je za domačo ekipo zadel Filip Forsberg, v tem delu igre je bil spreten tudi Kevin Fiala, medtem ko je domači vratar Pekka Rinne pri kazenskih strelih gol dovolil le kapetanu Pittsburgha Sidneyju Crosbyju. Ob svojem prvencu v dresu Nashvilla se je izkazal tudi Kyle Turris z golom in podajo.

»Seveda je to velika zmaga za ekipo, in če se spomnimo na prejšnjo sezono, definitivno nekaj posebnega,« je po zmagi dejal Forsberg: »Vendar pa v isti sapi o tem enostavno ne smeš razmišljati. Vse, kar je bilo, je bilo. To je preteklost. Mi pa gremo z dvema točkama naprej.«

Plenilci so dobili še četrto zaporedno tekmo po zmagah na gostovanjih pri Anaheimu, Los Angelesu Anžeta Kopitarja in Columbusu, medtem pa je Pittsburgh izgubil štiri od zadnjih petih tekem.

»Mislim, da smo danes kljub vsemu igrali dobro. Na ledu smo bili hud boj in všeč mi je, kako so reagirali moji fantje. Všeč mi je bil naš odpor. Mislim, da če bomo še naprej igrali na tak način, bodo zmage prišle,« je dejal trener pingvinov Mike Sullivan.

Kapetan Anže Kopitar bo v domačem Staples centru vodil Los Angeles Kings na tekmi v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bo na drugi strani v kalifornijskem derbiju stala ekipa San Jose Sharks. Ta je sinoči kar s 5:0 doma ugnala Vancouver Canucks.