Po enkrat sta za prvake zadela še Šved Patric Hornqvist in Conor Sheary, vratar Matt Murray pa je zaustavil 35 strelov, vključno z lepim poskusom Ryana Nugent-Hopkinsa z bližine, ki bi Edmontonu 13 sekund pred koncem prinesel vsaj podaljšek.

Za gostitelje, ki so izgubili svoje zadnje štiri od petih tekem, sta zadela Nugent-Hopkins in Leon Draisaitl, vratar Cam Talbot pa je tekmo sklenil s 27 obrambami.

Chicago je na domačem ledu zanesljivo ukanil Philadelphio s 3:0, blestel pa je vratar Corey Crawford, ki je ubranil vseh 35 strelov tekmece in dosegel svoj prvi "shutout" sezone, skupno pa 22. v karieri. Za hokejiste iz vetrovnega mesta so zadeli Rus Artem Anisimov, Jonathan Toews in Alex DeBrincat.

V olimpijskem Vancouvru je prav tako blestel vratar New Jerseyja Cory Schneider, ki je zbral 37 obramb, skupaj s soigralci pa je slavil z 2:0, potem ko sta zadela Jimmy Hayes in Drew Stafford. Vragi iz New Jerseyja so v tej sezoni izjemno vroči ter so z devetimi zmagami in dvema porazoma trenutno na drugem mestu vzhodne konference (na prvem mestu je Tampa, ki je odigrala dve tekmi več), trikratni zmagovalci Stanleyjevega pokala pa so uprizorili tudi svoj najboljši uvod v sezono po sezoni 1993/94.

Kralje Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka že danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo v domači dvorani gostili Toronto.