Četudi pri dekorju še kako velja princip proporcionalnosti, je trend predimenzioniranih svetil celotno teorijo obrnil na glavo. Čas je, da si vsakdan popestrimo in osvetlimo z drznimi in navdihujočimi svetili v velikem stilu!

Element posebnosti

Medtem ko velika viseča svetila po navadi uporabljamo za opredelitev posameznih prostorov v večjih odprtih sobah, ogromne talne in namizne svetilke takšen prostor popestrijo in mu dodajo element posebnosti. Dopuščajo, da z barvo in dizajnom ostajamo v okviru izbranega stila, medtem ko prostor popestrijo že samo s svojo velikostjo in videzom.

Ne le za poudarjanje estetike

A da ne bo pomote – predimenzionirana svetila so namenjena predvsem poudarjanju estetike. Pri njih pa je manj pričakovano, da večji vizualni vtis pustijo v manjših prostorih, medtem ko v večjih ne pridejo toliko do izraza. Zato četudi imate večje prostore, te velikane raje postavite v manjše sobe, kot so spalnica, pisarna ali študijska soba.

Naredite vizualni vtis!

Čeprav je trend velikih svetil relativno nov, so na voljo v različnih stilih, od sodobnega in viktorijanskega pa do rustikalnega. Ste torej nared, da gostite kakšnega razsvetljenega velikana?

Za več informacij in nasvetov pri opremljanju prostorov s svetili se oglasite v salonu: ButikSvetil, Celovška cesta 172, Ljubljana, t. 041 676 006, e. info@ButikSvetil.si; ButikSvetil.si, fb.com/ButikSvetil