Določite višino senčnika

Da lahko določite popolno višino senčnika svetilke, se usedite na prostor poleg mesta, kjer jo boste postavili. Izmerite višino od podlage do ravni vaših oči. To je vaša osnova. Da bi našli popolno višino senčnika, osnovno dolžino delite s tri. Torej če je višina od podlage do ravni oči 45 centimetrov, je najboljša višina senčnika za vašo popolno svetilko 15 centimetrov.

Velikost svetilke

Da določite še višino celotne svetilke, vaši optimalni višini senčnika (v našem primeru 15 centimetrov) dodajte še 45 centimetrov. Tako dobite mero za višino svetilke, ki bo za izbrani prostor najboljša. V našem primeru je to 15 centimetrov za senčnik + 45 centimetrov, torej 60 centimetrov za višino svetilke.

Videz senčnika

Izbor senčnika je odvisen od namena in uporabe svetilke. Če jo želite imeti za dodatno svetilko ob gledanju televizije, izberite neprosojen senčnik, da zmanjšate bleščanje. Polprosojen senčnik pa poskrbi za toplo svetlobo pri branju. Vzorci, barve in material senčnika poleg uporabnosti dodajo prostoru še vaš osebni stil in popestrijo ambient. Ne prepustite jih naključju.

Izbira sijalke

Če naj bo namizna svetilka namenjena branju, izberite standardno 60-vatno žarnico na žarilno nitko. Za dodatno prilagodljivost in različno namembnost pa izberite LED-sijalke z možnostjo zatemnitve.

Za več informacij in nasvetov pri opremljanju prostorov s svetili se oglasite v salonu: ButikSvetil, Celovška cesta 172, Ljubljana, t. 041 676 006, e. info@ButikSvetil.si, ButikSvetil.si, fb.com/ButikSvetil