Krka je bila v Posavju velik favorit, a Dobovčani so poskrbeli za presenečenje in dosegli prvo domačo in skupno šele drugo zmago v tej sezoni. Gostitelji so že v prvem polčasu dvakrat povedli za štiri (11:7, 12:8), po dvanajstih izenačenjih pa je sledila dramatična končnica. V 58. minuti si je Dobova priigrala minimalno prednost (26:25), v zadnji pa je za Novomeščane izenačil novopečeni reprezentant Grega Okleščen. Čeprav je domača ekipa zaradi izključitve ostala brez Mateja Kučiča, je tik pred koncem Adam Seferović dosegel zmagoviti gol za Dobovo.

Domači igralec Izidor Hotko je k zmagi prispeval tri zadetke: »Celotno tekmo smo poskušali ustavljati Krkino hitro tranzicijo, kar nam je v veliki meri uspelo. Na koncu je bila sreča na naši strani in po dolgem sušnem obdobju nam je le uspelo zmagati doma.« Enak izkupiček kot Hotko je imel tudi Krkin igralec Kristjan Pršina: »V končnici smo naredili nekaj ključnih napak v delu igre, ko smo imeli igralca več. Dobovo smo ujeli šele v drugi polovici drugega polčasa, v zadnjem napadu pa nismo ustavili strela ob izenačenem izidu za točko.«

Krkin spodrsljaj so izkoristili Ribničani, ki so prav tako v napeti končnici in z golom razlike (31:30) dobili derbi v Trebnjem. Trimo je še sredi drugega polčasa vodil z 22:18, gostje pa so si prvo vodstvo priigrali šele v 50. minuti (27:26). Po zadnjem izenačenju na 29:29 pet minut pred koncem je stvari v svoje roke vzel reprezentant Nik Henigman, ki je z dvema zaporednima goloma poskrbel za vodstvo z 31:29 in peto zmago Rika. Henigman je dosegel osem golov brez zgrešenega strela, enak izkupiček pa je imel tudi Trimov krožni napadalec Kristjan Horžen, ki bo v novi sezoni igralec Celja.

Trebanjci imajo po osmih krogih le pet točk, kljub porazu pa trener Roman Šavrič ni bil nezadovoljen: »Odigrali smo kakovostno tekmo, igralci so se držali navodil, na koncu pa smo imeli precej smole, saj smo zgrešili čisti strel za izenačenje. Zaslužili bi si vsaj remi. Če bi tako igrali na prejšnjih tekmah, bi bilo tudi stanje na lestvici drugačno.« Gostujoči trener Siniša Markota je Ribnico popeljal na drugo mesto s točko zaostanka za vodilnim Koprom, ki je doma proti zadnjeuvrščenemu Šmartnemu sredi drugega polčasa zaostajal s 16:20, a na koncu le zmagal s 24:21: »Trimo v ligi prejema najmanj golov, drugi smo mi, zato sem pričakoval bolj čvrsto tekmo z manjšim številom golov. Vendar se je odvilo povsem drugače, saj obrambi nista bili na ravni prejšnjih tekem.«

Izidi 8. kroga: Slovan – Loka 24:34 (12:16), Trimo Trebnje – Riko Ribnica 30:31 (16:14), Dobova – Krka 27:26 (16:14), Ormož – Maribor Branik 24:21 (13:9), Koper – Šmartno 24:21 (11:13).