Gorenje je letošnjo ligo prvakov začelo s tremi zaporednimi zmagami, nato dvakrat zapored klonilo v gosteh (Kadetten, Elverum), črni niz pa je v soboto končalo s skalpom Norvežanov. Na drugi strani je Elverum – v klub je pred to sezono prišlo kar deset novih igralcev – začel s tremi porazi zapored, po dveh zmagah (Dinamo Bukarešta, Gorenje) pa je uspešen niz končal v Velenju in si precej zmanjšal možnosti za osvojitev enega izmed prvih dveh mest v skupini C, ki še peljeta v dodatne boje za uvrstitev v osmino finala.

Slovenec dobil rdeči karton

Ekipa, ki jo vodi nekdanji švedski rokometaš in reprezentant Michael Appelgren (med letoma 2014 in 2016 je bil igralec in trener Elveruma, od lani le še trener), je sicer povedla z 2:0 in nato držala korak z gostitelji do izida 6:6. V nadaljevanju so zagospodarili slovenski podprvaki, za dodaten udarec svojemu klubu iz norveškega mesta z 20.000 prebivalci pa je poskrbel Slovenec Tine Poklar. Koprčan, mlajši brat prav tako rokometaša Nejca, je v 37. minuti (pri vodstvu Gorenja z 19:14) zaradi grobega prekrška nad Rokom Ovničkom dobil neposredni rdeči karton. Prav Ovniček, s sedmimi goli iz 11 poskusov prvi strelec tekme, je v 48. minuti zadel za 25:17 in že je bilo jasno, da bosta točki ostali v Šaleški dolini.

Trener Željko Babić je bil po visoki zmagi in maščevanju Elverumu za tesen poraz na Norveškem (28:29) še posebno navdušen nad obrambo svoje ekipe. Komaj 22-letni organizator igre Rok Ovniček je v slogu številke svojega dresa (10) odigral za desetico. »Posameznik ni pomemben, zmaga je plod igre in dela celotne ekipe. Po zaslugi vratarja Klemna Ferlina in odlične obrambe smo si v drugem delu priigrali precej hitrih (pol)protinapadov in dosegli kopico lahkih zadetkov,« je po zmagi dejal Rok Ovniček, čigar rokometni vzornik je Hrvat Ivano Balić.

Skupina C, 6. krog: Gorenje Velenje – Elverum 30:21 (14:12), Ademar Leon – Dinamo Bukarešta 32:29 (18:15), Skjern – Kadetten 32:22 (13:13)

Bregar si želi več gledalcev

Po zmagi proti Gdynii na Poljskem z 29:19 je Krim z istimi nasprotnicami zlahka opravil še v Ljubljani in si predčasno zagotovil napredovanje med 12 najboljših v Evropi. Kljub poškodbi (oteklo koleno) sta zaigrali Elizabeth Omoregie in Lamprini Tsakalou, gostje pa so se enakovredno upirale le do 15. minute. Do takrat je Krim prejel kar sedem golov (dosegel jih je osem), nato pa je obramba z vratarko Mišo Marinček na čelu zaprla skoraj vse dostope do gola. Razlika je počasi naraščala, najvišja pa je bila v 57. minuti (29:20).

Da maloštevilnim gledalcem in igralkam ni bilo dolgčas, sta poskrbeli švedski sodnici in sestri Maria in Safia Bennani. V času in prostoru izgubljeni Švedinji sta s svojimi odločitvami skrbeli za jezo in smeh na obeh straneh, skupaj pa sta napiskali kar 28 minut izključitev, od tega 18 pri Krimu. »Kljub visoki zmagi ni bilo lahko. Ves teden sem igralke opozarjal, da je Gdynia dobra ekipa, zato sem še bolj vesel, da se je uspešno končalo. A tekma bo šla v pozabo, kajti točk proti Poljakinjam ne bomo prenesli v drugi del,« je pojasnil trener Uroš Bregar, ki upa, da bo imel Krim na naslednjih tekmah več gledalcev. V vratih je spet blestela kapetanka Miša Marinček: »Gdynia ni imela nič izgubiti, takšne ekipe pa so najbolj nevarne. Če bi bile v prvem polčasu uspešnejše pri strelih na gol, bi se rezultatsko že prej odlepile, tako pa smo morale kar dolgo garati na igrišču.«

Skupina A, 4. krog: Krim Mercator – Vistal Gdynia 29:22 (16:11), CSM Bukarešta – Nyköbing 39:26 (18:12).