Peklenski vikend cestnih zapor po Ljubljani se je sklenil z nedeljskim maratonom, začel pa že na predpočitniški petek popoldne, ko je običajne popoldanske zastoje oplemenitila še za odtenek bolj neznosno zamašena Celovška cesta.

Glasbeni navdušenci, ki pogrešajo poletne počitnice, so v parkirno siromašni Tivoli namreč drli gledat Severino, Danijelo, Gorana Karana in še nekaj pevcev iz Dalmacije, ki so tam predstavljali s Splitom navdihnjeni avtorski muzikal Naša bila štorija. Pozorno oko je med obiskovalci opazilo novopečenega očeta Mikija Šarca, ki je očitno dobil prost večer obveznosti negovanja novorojenčka, in seveda ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki mu pevka Danijela s pesmijo v središču Ljubljane po navadi vošči za rojstni dan, ki ga praznuje 1. januarja.

Ljubitelji gledališke kulture so se medtem zglasili v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer so premierno uprizorili klasično Shakespearovo komedijo Sen kresne noči v interpretaciji režiserja Jerneja Lorencija. Med pomembneži na prireditvi so se med drugim znašli varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ugledna socialna delavka in psihologinja Gabi Čačinović, režiser Nejc Gazvoda in seveda Demeter Bitenc, še vedno najrednejši obiskovalec ljubljanskih večernih družabnosti.

Luka Dončić pri kartanju zna sprejeti poraz, Ilki Štuhec napovedujejo prihodnost

Predsedniškim kandidatom in drugim političnim veljakom so se rumene novice po večini izognile, kratek in malce naveličan politični komentar dogajanja so objavili edino v Suzy, kjer so članek o prvem krogu volitev naslovili z žalostnim »Dan, ko nihče ni zadel sedmice« in v njem večinoma povzeli satirične komentarje z družbenih omrežij.

Edino politično tračarjenje v zadnjem tednu smo tako zasledili samo v tej reviji, kamor se je uvrstila vest o tem, kako zglednega sina ima nekdanji šolski minister Igor Lukšič: osemnajstletni Nik je postaven odličnjak in košarkar, ki menda razmišlja o študiju medicine in spremlja družbeno dogajanje po svetu. Nekaj novega pa smo izvedeli tudi o njegovem nič manj postavnem vrstniku, ki prav tako rad tapka žogo – Mirjam Poterbin, fotogenična mama košarkarskega genija Luke Dončića, je v intervjuju razkrila, da sin obožuje igro s kartami enka. Pravi, da jo obvlada, z leti pa se je celo naučil sprejeti kakšen poraz.

Kar zadeva dogajanje v vrhunskem športu, so se tabloidi izdatneje posvetili poškodbi kolena smučarke Ilke Štuhec, zaradi katere bo izpustila letošnjo sezono. Medtem ko so v reviji Story srednje optimistično povzeli, kaj se je zgodilo in kaj si smučarka obeta od rehabilitacije, so prispevek v Suzy začrtali nekoliko bolj dramatično. »To življenje, kruto, neizprosno, neprizanesljivo. To je tudi življenje vrhunskih športnikov. Danes na vrhu, jutri na dnu,« so nas vznemirjali. Končali so z bodrilno mislijo, da bo Ilki sčasoma zagotovo uspelo: »Če ne leta 2018, pa 2022. To ji je usojeno.« Brez pritiska.

Jasna Kuljaj ne prenaša lakote, Vili Resnik se ne drži pravil

O doslej najuspešnejši slovenski smučarki Tini Maze, ki je tovrstno obremenjujoča pričakovanja javnosti že pustila za sabo, je medtem več medijev zapisalo, da se po novem druži s Katarino Čas, s prijateljskimi vezmi pa so se ukvarjali tudi v primeru televizijske voditeljice Erike Žnidaršič in novinarke Nataše Markovič, ki se dobro razumeta, čeprav sta si zelo različni. Erika je bolj umirjena in pije kavo brez vsega, Nataša pa je rada v družbi in pije kavo s peno, pišejo v Suzy.

Ne vemo, kakšno kavo pije, vemo pa, da precej resno jemlje kosilo TV-voditeljica Jasna Kuljaj, ki je za revijo Ona Plus povedala, da na Planet TV snemalne načrte prilagajajo njenemu prehranjevalnemu režimu. Juha, meso, krompir, omaka in solata so zanjo obvezni elementi normalnega kosila, pravi in dodaja, da so se sodelavci enkrat že ušteli, ko so naivno predvidevali, da bo s porcijo ričeta zdržala ves snemalni dan. Podpiramo in ploskamo tudi voditeljičinemu priznanju, da željo po hrani naznani tudi vsem tistim, ki jo povabijo na obisk. »Vrzite kaj v lonec, da ne bomo pri prazni mizi sedeli,« menda naroči gostiteljem.

Nekaj novega sta medtem zakuhala dva od treh nekdanjih članov pop senzacije izpred petnajstih let Game over, okoliščine pa so nam podrobneje predstavili v reviji Lea. Glede na to, da se je tretji član Steffanio preselil na Nizozemsko in se odpovedal slavi na domači sceni, sta Dennis in Mark k ustvarjanju povabila novega člana Alena, ime zasedbe pa so posodobili v New Game Over, torej »nov konec igre«. V reviji pojasnjujejo, da je nova glasba v znamenju »balkanskega melosa«, prvo skladbo so tako posneli kar v srbskem jeziku. Sicer se predstavljajo tudi s kratico N.G.O., kar je posebej simpatično, saj ta v angleškem jeziku označuje neprofitno organizacijo.

Za konec še utrinki iz modnih sekcij: v Suzy so zbrali nekaj slavnih, ki so jih opazili v karirastih srajcah. Melanio Trump v srajci za 1300 ameriških dolarjev, saj »visoko modo obožuje tudi na vrtu«, radijskega voditelja Miho Šaleharja, ki se je nad »karirastimi srajčkami navdušen že leta«, in celo Vilija Resnika, ki so ga ob priliki še malce ošteli, saj se je v modro-beli srajci s karirastim motivom pojavil na poletni zabavi omenjene revije, kjer je bilo močno zaželeno, da je oprava v zlati in beli barvi.