Tina Robnik je na ledeniškem uvodu olimpijske sezone v Söldnu z devetim mestom dosegla uspeh kariere ter se prvič uvrstila med najboljšo deseterico. Šestindvajsetletna Lučanka je svoj največji uspeh dosegla v zrelih športnih letih. Ko smo se po uspehu na prizorišču pogovarjali o njeni preteklosti, v kateri z nekaj prebliski v zadnjih dveh sezonah ni dosegala odmevnejših uspehov, je nasmešek nemudoma izginil z obraza. Padec na treningu na mladinskem svetovnem prvenstvu v smuku pred šestimi leti v Crans Montani je pustil večne posledice. »Imela sem dve zdrobljeni vretenci in eno zlomljeno. Izgubila sem tri centimetre višine. Lahko bi se končalo precej slabše,« je podoživela najtežje trenutke športne poti. »Dolgo sem se pobirala in počasi napredovala. Glavni razlog za dober uvod v sezono so bile odlične priprave, ki so posledica boljših razmer za delo v slovenski reprezentanci. Poleg tega je v ekipi odlično vzdušje. Prav vsa dekleta smo v novi sezoni boljša kot ob koncu lanske zime,« pravi slovenska veleslalomistka. Več kot očitno je, da se je odlično spoprijateljila tudi z novo opremo, potem ko je v tej sezoni prestopila k Völklu.

Na začetku sezone najboljša slovenska veleslalomistka je bila zelo optimistična že pred uvodno preizkušnjo. »Naredila sem velik korak naprej. Prepričana sem, da mi bo söldenski dosežek pomagal v nadaljevanju športne poti. Seveda imam še rezerve in delam napake. Predvsem v strmini, kjer se držim preveč nazaj. Napake bom skušala odpraviti. O samih uvrstitvah ne bom razmišljala. Bom pa še naprej napadala in se borila,« je odločna Tina Robnik.

Lučanka je z devetim mestom izboljšala najboljšo družinsko uvrstitev, ki jo je doslej imela v lasti starejša sestra Mateja. Nekdanja odlična veleslalomistka je bila leta 2008 v Aspnu enajsta, njena kariera pa bi bila gotovo uspešnejša, če ne bi tekmovala v času, ko so se ženski reprezentanci menjavali trenerji vsako sezono ali še prej. »Vesela in ponosna sem, da sem izboljšala Matejin rezultat. Veliko se slišiva,« odgovarja Tina Robnik, ki se je v Söldnu drugič uvrstila med dobitnice točk, skupno pa devetič. Tina Robnik pravi, da ji je žal, ker je sestra zgodaj končala športno pot, saj bi lahko v nasprotnem primeru skupaj tekmovali.

Na vprašanje, ali se ji zdita Nemka Viktoria Rebensburg in Francozinja Tessa Worley z drugega veleslalomskega planeta, Tina Robnik odgovarja: »Na treningih večkrat presmučam nekaj vrhunskih zavojev. Če bi takšne odseke preslikala na tekmo, bi se lahko merila tudi z najboljšimi veleslalomistkami. K temu stremim in upam, da mi bo uspelo. Predvsem na strminah in v težkih razmerah.« V nadaljevanju sezone se bo slovenska junakinja uvoda posvetila treningu slaloma. Pravi, da se na krajših smučeh počuti vse bolje. Trenirala bo tudi superveleslalom, saj si ne želi zgolj veleslalomske monotonosti. Na katerih tekmah svetovnega pokala bo poleg veleslalomskih nastopila, se bodo v slovenskem taboru odločali sproti.