Družbeno omrežje je pred dnevi končno začelo eksperimentirati z videovsebinami višje ločljivosti. Pri youtubu so 4K-videe začeli preizkušati že leta 2010, ko si pravzaprav še nobeden ni predstavljal, da bo tak standard lahko kmalu splošno dostopen. Kamere so v teh sedmih letih že dohitele tehnologijo in danes ima skoraj vsak boljši mobilni telefon zmožnost zajemanja videa v 4K-ločljivosti.

Prav zaradi te omejitve se je ustvarila težnja, da posnetke višje kakovosti uporabniki raje nalagajo na youtubu ali portalu vimeo, vse drugo pa roma tudi na facebook. Kot so predstavniki Facebooka sredi tedna potrdili za portal techcrunch, so peščici posameznikov in upravljalcem profilov le omogočili nalaganje težjih videodatotek v standardu 2160p UHD-1 Ultra-High-Definition.

S to potezo si Facebook seveda obeta še konkretnejši prevzem videovsebin na spletu. Predvsem s področja športa, znanosti, potovanj in mode, kjer se sklepa, da se dodatna ločljivost najbolje izkaže. Omenjen premik pa vse bolj nakazuje tudi željo, da se facebook počasi oddalji od objavljanja zgolj krajših videovsebin, temveč stavi tudi na dolg format, kakršnega smo vajeni pri youtubu, pa tudi pri drugih digitalnih ponudnikih, kot je denimo mreža Netflix.

V začetku septembra so ameriškim uporabnikom že predstavili razširitev facebook aplikacije watch, prek katere se ljudje lahko naročijo na spletne serije, ki se množično producirajo prav v te namene. Govori se tudi, da se Facebook v zameno za milijonske vsote dogovarja z glasbenimi založbami, da bi te dovolile uporabo glasbe, ki jo uporabniki facebooka uporabljajo v svojih videih. Trenutno namreč velja, da če sistem zazna kršitev avtorskih pravic, se video ne objavi.