Kitajski proizvajalec pametnih telefonov ZTE bo v prodajo vrnil pregibne telefone. V nasprotju s starimi pregibnimi telefoni izpred pametne revolucije pa njihov axon m ne bo ob razprtju razkril zaslona in tipkovnice. Najnovejši telefon na pregib ima namreč dva zaslona, s pomočjo pregiba pa bo mogoče zaslon s hrbtne strani naprave poravnati s sprednjim.

Ko je drugi zaslon telefona zložen na hrbtno stran naprave, lahko axon m uporabljate kot kateri koli drugi pametni telefon, če telefon razprete in hrbtni zaslon poravnate s sprednjim, pa telefon ponudi številne zmogljivosti, ki jih drugi telefoni ne ponujajo. Tako lahko na enem zaslonu pišete sporočilo, medtem ko na drugem brskate po spletu ali igrate igre. Ločena zaslona omogočata tudi predvajanje dveh različnih filmov na napravi hkrati ali gledanje različnih fotografij.

Še najbolj dolgočasna možnost je razširitev slike čez dva zaslona. V teoriji bi to sicer povečalo sliko in izboljšalo izkušnjo ob gledanju, a je med zaslonoma rob, tako da v tem primeru po sredini slike teče črni trak. Precej bolj zanimiva je možnost, da hrbtnega zaslona ne poravnamo povsem s sprednjim in z napravo naredimo nekakšno strešico. Če napravo v tej obliki položimo na mizo med dve osebi, omogočimo obema, da hkrati (skupaj ali vsaka zase) brskata po spletu ali gledata posnetke na zgolj eni napravi. Čeprav ima naprava dva zaslona, pa so pri podjetju lahko nanjo nastavili zgolj eno kamero. Ne glede na to, kam imamo usmerjeno kamero, vselej vidimo sliko vsaj v enem zaslonu. Posledično pa so selfiji še kvalitetnejši.

Telefon ima sicer povsem standardne strojne zmogljivosti. Poleg dveh enakih zaslonov z diagonalo 13 centimetrov premore še 4 GB delovnega spomina in Qualcommov procesor snapdragon 821. Kamera pa zajema fotografije z ločljivostjo 20 MP.

Čeprav je koncept telefona privlačen, zaradi dizajna s seboj prinaša nekatere težave. Kot prvo je axon m zaradi dveh zaslonov nekoliko debelejši od običajnih pametnih telefonov in z 230 grami tudi težji. Poleg tega je telefon zaradi dveh zaslonov tudi dvakrat bolj izpostavljen poškodbam tega že tako najbolj občutljivega dela mobilnikov. Vprašljivo je tudi, koliko časa bo ob uporabi obeh zaslonov zdržala baterija. Izšel bo letos novembra, okvirna cena pa naj bi bila nekaj več kot 600 evrov.