Prvih 45 minut je bilo kljub uvodnem pritisku Uniteda precej dolgočasnih, saj nobena izmed ekip ni tvegala z bolj napadalno igro. Nadaljevanje je postreglo s podobnim razmerjem moči, a so rdeči v obdobju po 65. minuti prevzeli pobudo in si pričeli pripravljati čedalje več priložnosti za zadetek.

Najprej je po izvedbi kota do žoge na robu kazenskega prostora prišel kapetan Valencia, a močan strel poslal nad prečko Tottenhamovega gola. Na sredini igrišča se je zatem razvnela prava borba, v enem izmed posredovanj je španski vezist pri rdečih Ander Herrera simuliral prekršek in slišal nekaj krepkih s strani Belgijca Mouse Dembéléja, ki je izbil 'čisto žogo'.

Sodnik Jonathan Moss je ob tem samo odmahnil z roko, in tudi sicer je tekmo odvodil zelo dobro in dopuščal več fizičnega kontakta. Zaradi tega je bila tekma v drugem polčasu zelo tekoča, obrambni vrsti pa sta v zadnjih dvajsetih minutah pričeli zaradi utrujenosti ob napakah dopuščati nekaj več priložnosti napadalcem.

Kmalu po vstopu v igro je skušal podajo Valencie na atraktiven način v gol poslati Anthony Martial, a bil neuspešen. Na drugi strani je v 77. minuti najlepšo priložnost Spursov zapravil Dele Alli, ki se je po podaji v prostor Christiana Eriksena sam znašel kakšnih pet metrov pred golom, a zgrešil, pri čemer mu je strel otežil odlični vratar David de Gea.

Jesse Lingard je le dve minuti kasneje v kazenskem prostoru Spurosv našel danes sicer zelo dobro pokritega Romeluja Lukakuja, ki bi kmalu kaznoval neučinkovitost gostov, toda njegov strel z glavo je stresel levo vratnico.

Videti je že bilo, da sta obe ekipi zamudili najlepše priložnosti, a v 81. minuti je vendarle padel zadetek. Prosti strel po ofsajdu Tottenhama je izvajal De Gea, njegovo dolgo podajo pa je v kazenski prostor z glavo podaljšal Lukaku. Vtekajoči Martial je ob nekoliko ponesrečenem strelu vendarle premagal Huga Llorisa in postavil končnih 1:0. Z zmago so rdeči vragi sedaj sami na drugem mestu lestvice angleškega prvenstva.