S petimi zaporednimi zmagami (na prvih devetih tekmah so sicer izgubili le proti Detroitu) so namreč izenačili dosežka dveh klubov, ki sta v svojih prvih sezonah prav tako zmagala petkrat zaporedoma: v sezoni 1926/27 New York Rangers in v 1979/80 Edmonton Oilers.

Igralniška prestolnica ZDA je z vitezi dobila prvo ekipo v eni od poklicnih lig, današnja tekma pa je bila sedma in zadnja v nizu prvega domačega paketa, ki ga je zaznamoval tudi tragični strelski napad v tem mestu na začetku oktobra. Zdaj Vegas čaka osem zaporednih gostovanj.

Eden od junakov tekme proti Coloradu je bil vratar Oscar Dansk, priložnost je dobil po poškodbah prvih vratarjev Marc-Andreja Fleuryja in Malcolma Subbana, ki je v svojem tretjem nastopu na tej ravni prvič ostal brez prejetega zadetka, današnji "shutout" pa je obenem tudi prvi za novo moštvo v NHL.

»Ko dosegaš gole, je vse lažje. Ni bilo strahu, da bo tekma tesna, lahko sem se osredotočil na svoje naloge in razmišljal samo o naslednji obrambi,« je vratar Dansk priznal, da so mu tudi učinkoviti soigralci pomagali pri dobri tekmi v vratih.

Blestel tudi Pekka Rinne

Na preostalih petkovih tekmah NHL se je najbolj izkazal še en vratar, Nashville Predators so ob pomoči Pekke Rinneja in njegovih 43 obramb z 2:1 ugnali Chicago Blackhawks.

Columbus Blue Jackets so po podaljšku premagali Winnipeg Jets z 2:1, New Jersey Devils so bili po kazenskih strelih boljši od Ottawa Senators s 5:4, doma pa sta izgubili ekipi Carolina Hurricanes, ki je bila slabša od St. Louis Blues z 1:2, ter Calgary Flames, ki jo je premagal Dallas prav tako z 2:1.

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem bodo na led zadrsali v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali v Bostonu.