Dragić je v pogovoru za omenjeni časnik dejal, da se je v ponedeljek pogovarjal s selektorjem Radom Trifunovićem in potrdil, da dopušča možnost za nastop na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu, še se bo Slovenija tja uvrstila. Eden od kapetanov moštva Miami Heat bi bil takrat star 34 let.

»Trener me je vprašal, če bi igral na olimpijskih igrah,« je dejal Dragić: »Seveda, povedal sem mu, da zdaj ne bom igral, a nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo čez tri leta.« Dragić je še razkril, da ga v slovenskem taboru razumejo, da zaradi lige NBA in sistema kvalifikacij teh ne bo mogel igrati.

Slovenija je do zdaj igrala na 13 evropskih in treh svetovnih prvenstvih, na olimpijske igre v košarki pa se za zdaj še nikoli ni uvrstila. »Prav zato bi bil olimpijski nastop še toliko bolj poseben,« je dejal Dragić. Na olimpijskem turnirju bo nastopilo 12 reprezentanc, ki se bodo na OI uvrstile prek nekaj kvalifikacijskih turnirjev.

Dragić je sicer aprila dejal, da se bo po koncu eurobasketa reprezentančno upokojil. A potem, ko je s Slovenijo osvojil naslov prvaka stare celine ter bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva, je pritisk nanj, da bi še kdaj zaigral v dresu z reprezentančnim grbom, vedno večji.

Ob robu pogovora so ga ameriški mediji vprašali tudi o morebitni karieri v politiki in spomnili, da je Slovenija domovina prve dame ZDA Melanie Trump. Dragić naj bi na nedeljskih predsedniških volitvah, kot pravi, čeprav ni bil na seznamu kandidatov, dobil kar nekaj na glasovnice dopisanih glasov. Dragić je ob tem poudaril, da ga politika ne zanima. »Po koncu kariere si želim delati z otroki,« je za Palm Beach Post sklenil slovenski zvezdnik.