Miami je sezono začel z dvema porazoma v gosteh, serijo šestih domačih tekem pa z dvema zmagama. V naslednjih dneh ga v dvorani Airlines čakajo še San Antonio, Boston, Minnesota in Chicago.

Drugo tekmo v nizu je zaradi težav s kolenom izpustil prvi strelec in skakalec Miamija na uvodnih dveh tekmah Hassan Whiteside, poleg Dragića sta bila tokrat razpoložena še Josh Richardson (21 točk) in Wayne Ellington z eno manj. Dragić je igral 32 minut, iz igre pa je metal 7:16 oziroma 43-odstotno.

»Lepo je videti, da znamo visoko povesti, se pravi tudi dvajsetih točk naskoka. Ko bomo napredovali, bomo takšno razliko znali tudi zadržati. Tokrat v napadu nismo bili najbolj natančni, a smo z obrambo, predvsem v zadnji četrtini, ohranili prednost in prišli do zmage. Lepo je tudi videti razigrane soigralce,« je po tekmi dejal Dragić, ki so ga znova skušali ustavljati tudi na manj športen način.

Dosežek večera je sicer uspel 21-letnemu Avstralcu Benu Simmonsu, ki je v dresu Philadelphie odigral šele četrto tekmo v ligi NBA. Dosegel je trojnega dvojčka – 21 točk, 12 skokov, 10 podaj – in svojo ekipo popeljal do zmage s 97:86 proti Detroitu.

Warriors na čelu s Curryjem se prebujajo

Prvaki so zabeležili drugo zmago in so po štirih tekmah pri polovičnem izkupičku. Stephen Curry je dosegel 29 točk, Kevin Durant 25, Klay Thompson pa 21. Dallasu, ki je po štirih tekmah še brez zmage, so zabili 133 točk.

Na začetku sezone je zelo razpoložen tudi grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Charlottu je dal 32 točk. Na vseh štirih tekmah je dosegel več kot 30 točk, tako da je s skupno 147 doseženimi točkami podrl klubski rekord Milwaukeeja. Za točko je izboljšal dosežek legendarnega Kareema Abdula Jabbarja, ki je leta 1972 na prvih štirih tekmah dosegel 146 točk.

Na ostalih tekmah je Memphis omejil Houston na 33 točk v drugem polčasu in zmagal z 98:90, San Antonio je z delnim izidom 11:0 v zaključku strl odpor Toronta, začetna peterka Washingtona je dosegla 83 točk in poskrbela za zmago proti Denverju s 109:104, Phoenix pod vodstvom začasnega trenerja Jayja Trianoa pa je dobil izenačeno tekmo s Sacramentom (117:115).