Rudar se počasi in vztrajno postavlja v položaj prvega zasledovalca in izzivalca Olimpije in Maribora. Velenjčani so brez težav zmagali na gostovanju pri naivnem Krškem. Knapi so pod taktirko estonskega reprezentanta Ilije Antonova prevladovali na sredini igrišča, v napadu je John Mary za dva gola izkoristil robustnost, telesno moč in hitrost, Tučić pa zmedo v domači obrambi. Ko je Krško že v 38. minuti ostalo z desetimi igralci, saj je Nikola Mandić (pre)strogo prejel drugi rumeni karton, ker je skušal sodnika Borošaka pretentati, da je bil nad njem storjen prekršek za enajstmetrovko, je bila tekma odločena. Rudar je v drugem polčasu nadzoroval tekmo in po navodilih trenerja Pušnika hranil moči za nedeljski derbi z Olimpijo, ki jo v Velenju čaka izjemno težko gostovanje.

Mura z obrisi krize

Celje je prvi polfinalist slovenskega pokala, potem ko je na povratni tekmi četrtfinala v Murski Soboti premagalo Muro z 1:0 (0:0) z zadetkom Edina Kesića v 56. minuti. Celjani so v seštevku dveh tekem gladko napredovali s skupnim izidom 5:0. Ker je bil polfinalist znan že po prvi tekmi, sta oba trenerja Ante Šimundža in Dušan Kosič dala priložnost nekaterim nogometašem, ki so doslej igrali manj. Najboljši so sedeli na klopi ali tribuni, zato je bilo vse skupaj bolj podobno tekmi za trening. Maloštevilni gledalci so v vetrovnem vremenu videli skromno predstavo, zlasti v prvem polčasu. Razlika v kakovosti med osmim klubom prve lige in prvim druge lige je bila očita, za nameček oboji niso v posebej dobri formi. Pri Muri se kažejo obrisi krize, saj je doživela tretji zaporedni poraz v zgolj osmih dneh (dva v pokalu s Celjem in s Krko v drugi ligi), potem ko je bila nepremagana vse od začetka sezone in je v osmini finala pokala izločila evropske Domžale. V igri Prekmurcev je v zadnjih tekmah premalo strasti in želje po uspehu.

Danes bosta znana še dva četrtfinalista. Ob 14. uri bo v Novem mestu tekma Krka – Aluminij (prva tekma 0:0), ob 17.15 pa v Novi Gorici še dvoboj Gorica – Triglav (prva tekma 1:0 za Primorce). Drugoligaš Krka, ki ga vodi trener Borivoje Lučić, upa na ponovitev lanskega dosežka, ko je igral v polfinalu pokala. Novomeščani so v dobri formi, saj so v soboto v Murski Soboti senzacionalno porazili vodilno Muro z 2:1, najbolj vroč pa je ameriški napadalec Theodore Wilson, ki je na Dolenjsko prišel poleti iz Gorice. Aluminiju se je s prvenstveno zmago v Celju v 93. minuti vrnilo tisto, kar je zaradi smole zapravil na prejšnjih tekmah. Kidričani so v prednosti, saj jim za napredovanje zadostuje že vsak remi z doseženim golom.

Gorica si je že na Gorenjskem priigrala minimalno prednost, a Kranjčani so trdno odločeni, da si z napadalno igro zagotovijo napredovanje. Prav nezrela igra v obrambi je največja težava za domačega trenerja Mirana Srebrniča, saj so jim Domžalčani v soboto vse tri zadetke zabili z glavo, zato bojeviti Triglav ni brez možnosti. Prva tekma četrtfinala med Olimpijo in Mariborom bo v soboto, 11. novembra, ob 17.15 v Stožicah.