V prvo ligo ste prišli v zadnji minuti.

Da, v 93. minuti v 93. letu kluba. Fantje so si ta dosežek zaslužili. Samo en krog nismo bili na prvem mestu druge lige, kar je dovolj zgovoren podatek.

A zaslužen dosežek prinaša nove obveznosti.

Zagotovo. Odkar smo napredovali, slišimo veliko opozoril, da bo v prvi ligi zelo težko. Kljub temu vidim tudi veliko priložnosti. Res je, da bo potreben nov finančni vložek, a če se bomo izziva lotili na pravi način, ne bi smelo biti težav. Imamo široko lokalno podporo. Preboj v prvo ligo smo si že nekaj časa potihoma želeli. Poudariti je treba, da okostje moštva sestavljajo domači igralci. Med enajstimi, ki so igrali zadnjo tekmo, je bil samo eden, ki ni povsem domač fant, a tudi ta je iz Posavja.

Koliko bo treba povečati proračun?

Pričakujemo, da bo potrebnih kakšnih 150.000 evrov več kot v drugi ligi, kar bi moralo biti dovolj.

Katero opozorilo ste največkrat slišali?

Predvsem o tem, kaj slabega se je zgodilo drugim klubom, ki so v preteklosti prišli v prvo ligo.

Takšen primer so Radomlje, ki so se letos hitro poslovile od prve lige.

Ravno takšna opozorila poslušamo, toda nekega pravega vzorca ni. Če si majhen klub z neizkušenimi igralci, še ne pomeni, da nimaš možnosti. Volje imamo dovolj, zato lahko marsikaj naredimo. Velikih pričakovanj kljub temu nimamo. Zavedamo se, da spadamo po kvaliteti na zadnja tri mesta. Nogomet se igra 90 minut, mi pa smo dokazali, da tudi 93 minut, zato je mogoče vse. Borili se bomo. Naša vizija je, da postanemo stabilen prvoligaš.

In katera je največja priložnost?

Predvsem marketinški vidik in tudi športni. Fantje so si izborili preboj v prvo ligo, zato ne vidim razloga, da bi jim to preprečili. Ljudje, ki vodimo klub, jim moramo omogočiti igranje v najboljši ligi. Izpostavil bi še vrhunsko delo v nogometni šoli, v kateri je okoli 400 otrok. Osnova je zelo dobra, zato nas prihodnost ne skrbi. Naša vizija je, da bomo igrali z domačimi nogometaši. Hočemo jim ponuditi priložnost za igranje v prvi ligi. Zagotovo bomo potrebovali tudi kakšno okrepitev, a ne več kot pet igralcev, ki pa morajo biti bistveno boljši od domačih.

Vaše mlade nogometaše želijo tudi bogati evropski klubi.

Res je. Luka Kerin je že podpisal z Interjem iz Milana. V zelo podobni situaciji je še en mladi nogometaš Luka Guček, a o novem klubu še ni primerno govoriti. V vsakem primeru gre za moštvo iz tujine, ki je zelo uspešno. Takšni fantje so nam v ponos. Kar nekaj jih je tudi v mlajših reprezentancah, kar je dokaz o dobrem delu mladinske šole.