Slovenska teniška igralka Polona Hercog je pretekli teden nadaljevala uspešne igre na Sardiniji, kjer je v dveh tednih zmagala na drugem turnirju serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. Štajerka se je s 16. turnirsko zmago na turnirjih ITF in tretjo letošnjo na svetovni lestvici s 120. mesta povzpela na 110. Danes je na sklepnem turnirju najboljše teniške osmerice v Singapurju navdušila prva igralka sveta Simona Halep, ki je bila prepričljivo boljša od Francozinje Caroline Garcia.

Izmed moških turnirjev tega tedna bo največ pozornosti požel baselski, na katerem se tradicionalno domačim navijačem predstavi Roger Federer. Čeprav je zaradi težav s kolenom Rafael Nadal odpovedal nastop, bo zasedba v Baslu odlična. Federerju bodo novo letošnjo lovoriko skušali preprečiti Hrvat Marin Čilić, Argentinec Juan Martin del Potro, Belgijec David Goffin... Mimogrede, v Baslu bi moral na glavnem turnirju igrati tudi slovenski Britanec Aljaž Bedene, a je dvoboj zaradi poškodbe odpovedal ter prepustil mesto srečnemu poražencu Vasku Pospisilu.

Najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici Blaž Kavčič (107. mesto) bo ta teden tekmoval v Sozhouju, kjer bo na turnirju serije challenger drugi nosilec. Po svetu bodo aktivni tudi številni drugi slovenski igralci. Tadeja Majerič bo tekmovala v Carigradu, Dalila Jakupović bo igrala na Kitajskem, Nastja Kolar v Egiptu, Blaž Rola, ki je na svetovni lestvici danes napredoval za 25 mest (trenutno je 225. igralec sveta), pa je uspešno začel kvalifikacije v Caliju v Kolumbiji.