Minuli konec tedna je teniški svet največ govoril o Švicarju Rogerju Federerju, ki je v Šanghaju ostal neporažen tudi v četrtem letošnjem dvoboju proti Rafaelu Nadalu. Švicar je ohranil teoretične možnosti, da se ob koncu koledarskega leta povzpne na prvo mesto svetovne lestvice, saj je na voljo še 3000 točk, medtem ko za Nadalom zaostaja za slabih 2000 točk. Pri ženskah je največ prahu dvignila Marija Šarapova, ki je v Tianjinu dobila prvi turnir po odsotnosti zaradi dopinga.

Uspešne so bile slovenske igralke. Andreja Klepač se pripravlja na sklepni masters sezone v Singapurju, potem ko sta se s Španko Mario Jose Martinez Sanchez uvrstili med najboljših osem dvojic. Polona Hercog je v Santa Margheriti di Pula na Sardiniji dobila turnir serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev in dosegla 16. posamično zmago v karieri. Nastja Kolar je v Šarm el Šejku izgubila finale turnirja ITF proti 19-letni Slovakinji Terezi Mihalikovi. Za najboljši slovenski dosežek med dvojicami je poskrbela Dalila Jakupović, ki je morala s Srbkinjo Nino Stojanović v Tianjinu z nagradnim skladom 426.750 dolarjev priznati premoč Italijanki Sari Errani in Romunki Irini Camelii Begu.

Ta teden bo prvič po avgustovskih kvalifikacijah na OP ZDA igral Blaž Kavčič. Ljubljančan se bo na turnirju v Moskvi (746.000 dolarjev) danes pomeril proti Bošnjaku Mirzi Bašiću. Blaž Rola bo nastopil na turnirju svetovnega izziva v Kolumbiji. V Azijo je odpotovala Kaja Juvan, ki se pripravlja za nastop na mastersu najboljših mladink na svetu v Chengduju. Še prej bo Juvanova nastopila v kvalifikacijah turnirja v Suzhouju, kjer bo na glavnem turnirju igrala tudi Dalila Jakupović. Hercogova je kot najboljša Slovenka na svetovni lestvici napredovala na 120. mesto, Blaž Kavčič je 105. Prvi mesti zasedata Rafael Nadal in Romunka Simona Halep. Član elitne četverice je prvič postal Hrvat Marin Čilić, polfinalist mastersa v Šanghaju.