Nogometaši Krke so lansko pomlad izpadli iz prvoligaške druščine. Odtlej nastopajo v drugi ligi, kjer so v tej sezoni po treh zaporednih porazih vendarle ujeli serijo uspehov. V drugi ligi s štirinajstimi točkami zasedajo deveto mesto, vidno vlogo pa igrajo v slovenskem pokalu, kjer imajo proti Aluminiju realne možnosti za uvrstitev v polfinale.

Krka (še) nima ambicij po vrnitvi v prvo ligo, saj ima eno najmlajših zasedb v drugoligaškem tekmovanju. Za trenerja so ustoličili starega znanca slovenskih nogometnih igrišč Borivoja Lučića, ki ga je poleti za trenerja mladinskega pogona želela tudi Olimpija. »Lučić dela zelo dobro, igralci trenirajo tudi do osemkrat na teden. Prepričan sem, da smo na pravi poti, v slačilnici vlada delavno ozračje. Igralci niso oportunisti, ampak želijo delati. Če jim trener naroči petdeset sklec, jih bodo naredili šestdeset,« pravi športni direktor dolenjskega kluba in nekdanji reprezentant Sašo Udovič.

Krka je z uvodno četrtfinalno tekmo v sredo proti Aluminiju začela teden resnice. Po remiju brez golov v Kidričevem se bodo Novomeščani danes v prvenstvu pomerili z vodilno Muro, ki je prvi favorit za napredovanje v višji rang, prihodnjo sredo jih čaka še povratni pokalni obračun z Aluminijem. Udovič ne prehiteva dogodkov. Danes pričakuje nogometni praznik v Fazaneriji. »Zavedamo se razlik, ki vladajo med kluboma, vendar bomo v Murski Soboti poskušali presenetiti. Vsaka tekma se začne z 0:0, prav gotovo pa se ne bomo zgolj zaprli in čakali na priložnosti iz protinapadov,« napoveduje Udovič, ki izkušnje iz profesionalne kariere prenaša na mlajši rod nogometašev.

Kot je povedal, so imeli mladi igralci Krke na začetku sezone nekaj treme, s predstavami v zadnjem mesecu dni in pol pa so upravičili pričakovanja uprave. »Fantje so po nekaj krogih začeli določene stvari sprejemati in se zavedati odgovornosti. Pokal je zgolj pika na i, saj so spoznali, da lahko nastopajo tudi na višji ravni. Videli so, da so tudi prvoligaški nogometaši iz mesa in krvi,« je pristavil naš sogovornik.

2. SNL, 12. krog, danes ob 14. uri: Mura – Krka, ob 15. uri: Fužinar Ravne – Roltek Dob, Drava Ptuj – Tabor Sežana, Ilirija – Brda, Rogaška – Brežice Terme Čatež, Nafta – Farmtech Veržej, jutri ob 15. uri: Kalcer Radomlje – Jadran Dekani, Zarica – Bravo, vrstni red: Mura 29, Drava Ptuj 25, Radomlje 24, Jadran 21, Nafta 20, Brežice Terme Čatež 18, Sežana 16, Ilirija 15, Krka 14, Bravo 13, Zarica 12, Fužinar 11, Rogaška in Veržej po 7, Brda 6, Dob 5.