»Ne morem si zamisliti Španije brez Katalonije in španske la lige brez Barcelone. Zaskrbljen sem zaradi trenutnih političnih razmer v svoji državi, a verjamem vladi in strankam. Prepričan sem, da bodo našli ustrezno rešitev,« je za spletno izdajo omenjenega časnika med drugim dejal Perez.

Predsednik la lige Javier Tebas je zavoljo političnih razmer v Kataloniji začasno prestavil pogajanja za trženje televizijskih pravic za elitno špansko ligaško nogometno tekmovanje na mednarodni sceni, po njegovem mnenju pa bi - v primeru morebitnega odhoda Barcelone iz španske lige - ta bržkone izgubila od 20 do 25 odstotkov svoje vrednosti.

Nogometni velikan iz Barcelone je že pred časom izrazil željo, da bi še naprej nastopal v španski ligi, to odločitev je podprl tudi francoski trener na klopi madridskega Reala Zinedine Zidane. Francoz si težko zamišlja prvenstvo brez klasičnega nogometnega spopada med Realom in Barcelono, ki je po številnih kriterijih ena najbolj gledanih tekem na svetu, saj si jo prek televizijskih ekranov ogleda tudi do 650 milijonov gledalcev.