Najnovejša teorija zarote, ki te dni zaposluje za tovrstne teorije dovzetne ljudi, je o tem, da Melania Trump uporablja dvojnico. Na mnogih javnih dogodkih bi jo naj po mnenju teoretikov zarote nadomeščala ženska, ki ji je zelo podobna. Razlog? Nekateri teoretiki pravijo, da uporablja dvojnico zato, ker se nerada izpostavlja v javnosti, bolj divje teorije pa pravijo, da je prava Melania zapustila Donalda, njegovi ljudje pa so jo nadomestili z dvojnico.

Melania – no, ali ženska, ki spominja nanjo – je Donalda Trumpa v petek spremljala, ko je pred Belo hišo sklical novinarsko konferenco. Zbrani množici je govoril o pomoči Portoriku, ki ga je opustošil orkan Maria. Toda ljudje so se precej bolj kot na njegov govor osredotočali na njegovo soprogo. Ta si menda sploh ni bila podobna: videti je bila nesamozavestna in okorna, polovico obraza pa so ji zakrivala velika sončna očala.

Vajeni smo, da se ljudem Trumpovi govori nemalokrat zdijo vsaj nenavadni, če ne že povsem bizarni. Tokrat se je ljudem zdelo malce čudno, da je predsednik v govoru kar dvakrat omenil svojo soprogo. Najprej je poudaril, da je Melania njegova žena, nato pa še, da »stoji tukaj, poleg mene«. To je bil za teoretike zarot zadosten dokaz, da nekaj smrdi. Zakaj bi namreč nekdo poudarjal nekaj, kar je povsem očitno?

Objavam na twitterju, ki so namigovale na Melaniino nepristnost, je sledila poplava tvitov uporabnikov, ki so primerjali različne fotografije Melanie Trump. Seveda se zdi številnim teorija tako neumna, da se iz nje norčujejo in z iskanjem »dokazov« namerno pretiravajo.