Ivana Trump je v intervjuju za televizijo ABC dejala, da ima neposredno telefonsko številko do Bele hiše, a noče klicati, saj je tam Melania in ne želi povzročati ljubosumja. »V bistvu sem Trumpova prva žena. Sem prva dama,« se je pošalila.

Nad njeno izjavo niso bili navdušeni v Beli hiši. Iz urada Trumpove sedanje soproge Melanie so sporočili, da je prva dama v Beli hiši uredila dom za sina Barrona in predsednika, da rada živi v Washingtonu in je počaščena zaradi svoje vloge. »Svoj naslov in vlogo namerava uporabiti za pomoč otrokom in ne za prodajo knjig,« je zbodlo sporočilo. »Ta izjava nekdanje soproge nima nobene osnove in je na žalost le iskanje pozornosti ter koristoljuben hrup,« je še priletelo iz Bele hiše. Ni jasno, ali se Trump zaveda besednega dvoboja med bivšo in sedanjo, ker se glede tega ni oglasil prek twitterja.

Trumpa spodbuja k tvitanju

Ivana Trump je nedavno napisala knjigo, v kateri je opisala, kako je bilo vzgajati tri otroke sedanjega predsednika ZDA, to je Donalda mlajšega, Erica in Ivanko, zato ima knjiga tudi ustrezen naslov Raising Trump, kar bi v prevodu pomenilo »Vzgajati Trumpa«. V njej je zapisala, da se s predsednikom slišita enkrat na teden in imata prijetne odnose, pa čeprav sta se ločila v »norih« okoliščinah. Spodbuja ga tudi k uporabi twitterja, je zapisala v knjigi in dodala, da bi lahko njuna hči, Trumpov najljubši otrok, Ivanka nekoč kandidirala za predsednico ZDA.