Tako Londončani kot Rimljani bodo danes poskušali popraviti slab vtis, ki so ga pustili pretekli konec tedna v nacionalnih prvenstvih. Chelsea je namreč v gosteh nepričakovano klonil proti Crystal Palaceu (1:2), medtem ko Romi z domačim porazom (0:1) ni uspelo ustaviti zmagovalnega pohoda vodilne ekipe serie A Napolija. Za ekipi bo to sicer peti medsebojni obračun na evropskem odru in prvi po sezoni 2008/2009. Tudi tedaj sta se kluba srečala v skupinskem delu lige prvakov in se oba veselila zmage na svojem stadionu.

Čeprav ekipi v domačem prvenstvu ne igrata po pričakovanjih, saj sta obe le na petem mestu, pa stavnice v vlogo favorita postavljajo otoški klub. Ne zgolj zaradi uvodnih zmag v ligi prvakov proti Atleticu in Qarabagu, temveč tudi zaradi slabih izkušenj Rome z angleškimi predstavniki. Italijanska zasedba se je v svoji 90-letni zgodovini v evropskih tekmovanjih pomerila z 12 različnimi angleškimi klubi in na 37 tekmah petnajstkrat izgubila, enajstkrat remizirala in prav tolikokrat tudi zmagala. A pri tem le ne gre spregledati, da so se rumeno-rdeči kot zmagovalci iz Anglije vrnili zgolj enkrat, in sicer pred 16 leti, ko so v pokalu Uefe na Anfieldu ugnali Liverpool.

A na Stamford Bridgeu se v teh dneh spopadajo s kopico težav, saj zaradi poškodb ne bodo zaigrali Danny Drinkwater, Moses in N'Golo Kante, vprašljiv pa je tudi nastop njihovega najboljšega strelca Alvare Morate, ki pa je včeraj treniral s soigralci in bo med kandidati za nastop. »Smo šele oktobra in ne marca. Položaj, v katerem smo, ni lahek. Tekme imamo na vsake tri dni, trenutno pa smo z igralci zelo na tesnem. Proti Crystal Palaceu bi lahko tvegal in v igro poslal Morato, a nisem neumen. Ker smo v nehvaležnem položaju, moramo vleči pametne poteze,« je prepričan trener Chelseaja Antonio Conte, ki svojega današnjega nasprotnika pozna domala do obisti, saj je bil nekoč celo med kandidati za prihod na njihovo klop. »Odlična ekipa, odlično mesto,« je tekmecem še polaskal Conte, ki tako ni skrival, da do trikratnih italijanskih prvakov goji velike simpatije.

Na obračunu bo sicer pravico delil Slovenec Damir Skomina, ki bo Romi sodil prvič, Chelseaju pa že četrtič.