Napadalec Olimpije Andrej Vombergar je po mnenju Dnevnikove strokovne žirije postal najboljši igralec 12. kroga v prvi slovenski nogometni ligi. Dvaindvajsetletni robustni napadalec je dosegel zmagoviti gol za osvojitev treh točk na zahtevnem gostovanju v Kidričevem, s katerimi so Ljubljančani zadržali prvo mesto na lestvici. Olimpija je z zmago v Kidričevem postavila nov klubski rekord neporaženosti, ki je 13 tekem. Ljubljančani so nazadnje izgubili julija, ko jih je v prvem krogu kvalifikacij za ligo Evropa dvakrat premagala finska Vaasa. Ko je kazalo, da je Olimpija v hudi krizi, se je pod taktirko trenerja Igorja Bišćana hitro izvlekla iz težav.

Prav izjemno mirni 39-letni Hrvat na klopi Olimpije, ki zelo redko pokaže čustva, je bil med tistimi, ki se je najbolj razveselil gola Vombergarja. Zadetek, ki ga je dosegel v Argentini rojeni Slovenec, je bil šolski primer za klasičnega robustnega napadalca. Po podaji z boka je stekel izza hrbta domačega branilca, visoko skočil in žogo z glavo dobesedno zabil pod prečko. To je bil drugi gol Vombergarja v dresu Olimpije, potem ko je v Ljubljano prišel poleti iz argentinskega drugoligaša Los Andes. Vombergar, ki je v Argentini poleg redne argentinske šole ob sobotah obiskoval še slovensko šolo, je tipičen napadalec, ki se v kazenskem prostoru nasprotnika znajde kot riba v vodi.

Igranje v izjemno trdi in ostri drugi argentinski ligi je še okrepilo Vombergarjev značaj. Je tip igralca, ki za doseganje golov potrebuje podaje z boka ali po globini, ki pa jih v Olimpiji še ni dovolj, ker ekipa prevečkrat igra v širino. Bišćan hvali njegov pristop na treningih, v njegovem obnašanju se vidi klena slovenska vzgoja. Čeprav je imel denarno ugodnejše ponudbe od Olimpije, je izbral prihod v Ljubljano, saj je njegova velika želja, da bi igral tudi za slovensko reprezentanco.