Mariborski nogometaši so prvo tekmo doma igrali proti Spartaku in iztržili remi 1:1. V nadaljevanju so v gosteh naleteli na razpoloženo Sevillo in izgubili z 0:3. Brez zmage v skupini E je tudi Liverpool, ki ima na svojem računu dva remija in s tem zgolj dve točki, tako da bo na tekmi proti Mariboru prav gotovo iskal popolni izkupiček. Angleške ofenzive se zavedajo tudi vijoličasti, zato bodo svoje priložnosti iskali s pogumno igro, a ne nujno napadalno od prve minute naprej.

»Mi smo dobro pripravljeni, imeli smo kar nekaj časa na razpolago, tudi reprezentančna pavza nam je omogočila, da smo se v miru pripravljali. Prvo tekmo doma smo odigrali zelo dobro, na tem moramo graditi. O ekipi, ki prihaja, ne rabimo izgubljati besed. Vse vemo o tem klubu, za nas pa je zelo pomembno, da dosežemo visoko raven, ki jo želimo. Jutri bomo odigrali izredno tekmo,« je uvodoma pojasnil trener vijoličastih Milanič.

Da bo tekma vrhunec tudi za nekatere igralce, se zaveda vezni igralec Aleks Pihler: »Dejstvo je, da vsi komaj čakamo jutrišnjo tekmo. Zavedamo se, kdo prihaja v Ljudski vrt. Ta tekma ne odloča in v vsakem primeru bi bili motivirani. Prepričani smo, da bomo jutri odigrali dobro tekmo. Poleg prvih dveh tekem v ligi prvakov, bo ta zame vrhunec dosedanje kariere. Ne smemo si privoščiti napak, držati se moramo trenerjevih navodil; verjamem, da bo prišlo do rezultata, ki si ga želimo.«

Pogumno, a preudarno

Milanič izpostavlja, da bo ekipa morala igrati pogumno, a hkrati preudarno. Nikakor ne bo smela napasti od prve minute naprej, sploh pa ne siliti na polovico Angležev. »Naša enajsterica je takšna, da lahko pogosto menjamo. Ne vem, kako lahko nasprotnik ve, kdaj bo kdo igral. Sestavo menjujem glede na potrebe ekipe. Na drugi strani sem prepričan, da gostje zaradi pomembnosti ne bodo veliko menjali, čeprav imajo vsi veliko tekem v nogah. Za jutrišnjo nisem niti pomislil, da bi visoko napadali, izvajali 'presing', to bi bila voda na njihov mlin. Tokrat prav gotovo ne bomo napadli zelo visoko,« je povedal Milanič, ki ima sam že izkušnje z angleškim nogometom, saj je bil leta 2014 glavni trener Leeds Uniteda.

Preglavic s poškodbami Milanič nima, manjkal bo Denis Šme, medtem ko je Marko Šuler že okreval in je pripravljen na tekmo: »Marko je že treniral nekajkrat z nami. Na treningu nisem opazil težav, je zdrav, je miren in mislim, da je pripravljen. Vse je v redu, vse je pod kontrolo, fantje delajo, kot je treba, vsi so zdravi in zelo se veselimo jutrišnje tekme.«

Šok na zadnjem treningu

Ko pa je že kazalo, da bo vse šlo po načrtih in da bodo Mariborčani dočakali dvoboj z Liverpoolom z vsemi razpoložljivimi močmi, se je pred koncem treninga poškodoval Luka Zahović.

»Ob padcu med današnjim treningom je prišlo do preloma osteosintetskega materiala (kovinske ploščice) po že opravljenem operativnem posegu pred osmimi tedni. Luka je ostal v bolnišnici in bo na Oddelku za travmatologijo ponovno operiran,« je pojasnil dr. Matjaž Vogrin.