Garnbretova je v finalu, v katerem je nastopilo vseh 13 najboljših iz kvalifikacij, saj so organizatorji polfinale odpovedali zaradi dežja, padla pri oprimku, ki je večini delal težave. Tekmo je dobila Belgijka Anak Verhoeven, druga pa je bila Američanka Ashima Shiraishi. V finalu je nastopila še ena Slovenka, Mina Markovič, in zasedla peto mesto.

Garnbretova, 18-letnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, je imela pred današnjo tekmo pred izzivalko Južnokorejko Jain Kim velikanskih 120 točk naskoka, korejska tekmica pa ni zmogla niti do zmagovalnega odra in je končala na osmem mestu. To pomeni, da je Garnbretova že tekmo pred koncem osvojila skupno zmago v težavnosti in tudi v kombinaciji, ki bo na sporedu tudi na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Garnbretova je na sedmih tekmah v letošnji sezoni vpisala pet zmag in dve tretji mesti. Kimova je edinkrat doslej v tej sezoni Garnbretovo premagala v Arcu. Že drugo leto zaporedoma bo slovenska najstniška senzacija sezono končala na prvem mestu razpredelnice.

Organizatorji so kljub dežju z malenkostno zamudo izpeljali moški polfinale v težavnosti. Brez finala je ostal slovenski plezalec Domen Škofic, ki je v polfinalu končal na 17. mestu.