»Vsak je prispeval svoj delež k današnji zmagi,« je po tekmi zadovoljno dejal trener prestolnikov Barry Trotz: »Odlično smo nadzorovali njihovo hitrost in jih omejili na le malo lepih priložnosti. Res smo znali odgovoriti na vse, kar so nam pripravili.«

Hokejisti Washingtona so po dveh slabših tekmah zdaj spet na pravi poti, še meni Trotz. T.J. Oshie je k zmagi dodal dva zadetka in podajo, Ovečkin je poleg gola še podal, skupaj pa so New Jerseyju prizadejali prvi poraz v novi sezoni.

Columbus Blue Jackets so v Ohiu gostili New York Rangers in zanesljivo zmagali s 3:1. Z enakim izidom so Colorado Avalanche premagali hokejiste iz Kalifornije, Anaheim Ducks. Tyson Barrie je izenačen izid proti koncu tretje tretjine spreobrnil v prednost za gostitelje, po enkrat pa sta za zmago zadela še Gabriel Landeskog in Nikita Zadorov.

Vratar Jonathan Bernier je svoji nekdanji ekipi ubranil 17 strelov, izkazala pa sta se še Mikko Rantanen in Sven Andrighetto vsak s po dvema podajama.

Calgary Flames so v kanadskem obračunu na domačem ledu klonili s kar 0:6 proti Ottawa Senators, pri katerih se je s 25 obrambami izkazal vratar Craig Anderson za svoj pri shutout sezone, skupno pa je v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno že 39-krat.

Vegas Golden Knights so doma gostili Detroit Red Wings in izgubili s 3:6. Za rdeča krila se je z zadetkom in s tremi podajami najbolj izkazal odlični Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist je k zmagi dodal dva gola in podajo.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na nedeljo po srednjeevropskem času v domači dvorani Staples Center gostili Buffalo.