V intervjuju za Radio Times je spregovoril o pričujoči situaciji in med drugim to priložnost izkoristil za promocijo svojega novega dokumentarca o kokainu, v katerem razgalja dogajanje v svetu drog. Med drugim je povedal, da je navdih zanj dobil, ko je nekoč videl gosta, kako je s krožnikom šel na stranišče, da bi z njega njuhal kokain, potem pa ga vrnil natakarju in zahteval čistega. »Ta dogodek je odprl dilemo o tem, kako daleč je vsa zadeva šla in pod kakšnim pritiskom je zaradi tega osebje v restavracijah,« je še dejal sloviti chef Ramsay.

»Umazana majhna skrivnost«, tako je uporabo drog v restavracijah poimenoval slavni škotski kuharski mojster in lastnik restavracij Gordon Ramsay, ki trdi, da je uporaba kokaina v restavracijah tako razširjena, da so ga nekoč gostje prosili, če lahko ta beli prašek posipa po sufleju.

Sufle s kokainom

»Poglej, vsi za mizo so srečni, ti si tukaj, toda, ali lahko pripraviš sufle, kot ga nisi še nikoli in zmešaš sladkor v prahu s kokainom ter ga posipaš po sufleju?« s temi besedami so k Ramsayju pristopili gostje z dokaj neobičajno željo. »Nasmejal sem se, toda niti približno nisem nameraval narediti česa takšnega. Po sladici sem posipal sladkor in ga namerno karameliziral, da niso vedeli, ali sem kokain dodal ali ne. Sufle sem poslal na mizo. Tudi poslovili se niso. Enostavno so odšli skozi zadnja vrata.«

Da je uporaba drog v restavracijah res zelo razširjena, dokazujejo tudi rezultati testov, ki jih je kuharski mojster opravil. V njegovih 30 restavracijah (ima jih sicer 31) so v toaletnih prostorih našli sledi kokaina.