Pestro sejemsko dogajanje vsako leto pritegne množico obiskovalcev, ki jim ni odveč skrb za naš planet in lastno dobro počutje. V ospredju bodo sobivanje človeka in narave, naravi prijazno pridelovanje hrane, spoznavanje učinkovitih aktivnosti, ki naše telo napolnijo s svežo energijo, ter še marsikaj zanimivega in koristnega.

Gurmani boste lahko svoje brbončice razvajali ob lokalno pridelanih in svežih živilih, okusili boste lahko ekološko pridelane kulinarične dobrote, se seznanili s superživili in še vrsto drugih dobrot. Esteti se boste prepustili učinku naravne kozmetike, si privoščili brezplačna merjenja in posvete s strokovnjaki, hedonisti se boste lahko med drugim prepričali o moči najrazličnejših novih masažnih tehnik.

Sejem Narava-zdravje že leta poteka pod pokroviteljstvom ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstva za okolje in prostor ter ministrstva za zdravje. Letos ga bo spremljal 1. sejem Konoplja in zdravje, ki poudarja uporabo konoplje v prehrani, industriji in medicini. V ospredju pa bo tudi letos zdrava, lokalno pridelana in sveža hrana. Ponudbo na razstavnih prostorih 284 razstavljalcev iz 16 držav bo spremljal bogat obsejemski program z več kot sto različnimi dogodki za vse starostne skupine. Skupaj z ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se bo letos prvič predstavila Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM), ki bo obiskovalcem skušala približati pomen kmetijstva in povečati zavest o kupovanju lokalno pridelane hrane oziroma kratkih prehranskih verigah.

V petek in soboto bo na Gospodarskem razstavišču potekal tudi 12. Kongres športa za vse, kjer bodo strokovnjaki obravnavali priložnosti, ki jih prinaša povezovanje športa in medicine. Olimpijski komite Slovenije (OKS) – Združenje športnih zvez je skupaj s soorganizatorji kongresa kot osrednjo temo izbral naslov Športna stroka in medicina v partnerstvu varne, kakovostne in učinkovite vadbe. Kongres je namenjen športnim delavcem, strokovnemu in medicinskemu osebju v zdravstvenih domovih, športnim klubom in društvom, ki jim sodelovanje z medicinsko stroko lahko prinaša nove poslovne priložnosti, ter športnim zvezam in vsem drugim, ki delujejo na področju športne rekreacije, sporočajo iz OKS. Na dvodnevnem dogodku bosta kot posebna gosta sodelovala tudi generalni sekretar TAFISA, g. Wolfgang Baumann, in projektna vodja oddelka športa za vse pri Mednarodnem olimpijskem komiteju, ga. Sarah van Ballekom.