Slovenskemu telovadcu Sašu Bertonclju (na fotografiji) se v četrtem poskusu v finalnih nastopih svetovnih prvenstev v gimnastiki vnovič ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Škofjeločan je v finalu na konju z ročaji v Montrealu kot edini finalist padel z orodja in z oceno 12,966 zasedel osmo mesto. Njegova najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih ostaja četrto mesto iz Nanninga pred tremi leti.

Bertoncelj je odpotoval v Montreal z odločnim ciljem, da osvoji prvo kolajno na največjem tekmovanju. V finale se je uvrstil s sedmo oceno kvalifikacij, v finalu pa je šel na orodje drugi. Izvajal je težjo sestavo z izhodiščno oceno 16,4, a jo je kmalu prekinil. Svetovni prvak je z oceno 15,441 prepričljivo postal Max Whitlock. Britanec je ubranil predlanski naslov prvaka, lani pa je bil na konju z ročaji tudi olimpijski prvak. Whitlock ima daleč najtežjo izhodiščno oceno med vsemi tekmeci (16,9). Drugo mesto je v olimpijski dvorani v Montrealu osvojil evropski prvak Rus David Beljavskij (15,100), tretji pa je bil novi mnogobojski prvak Kitajec Xiao Ruoteng (15,066)

V Montrealu je dosegel novo zmago Aljaž Pegan. Nekdanji svetovni in evropski prvak na drogu je namreč na 47. svetovnem prvenstvu v gimnastiki uspešno kandidiral za predstavnika telovadcev v izvršnem odboru Mednarodne gimnastične organizacije. Pegan je dobil štiriletni mandat, na novem mestu pa je 43-letni Ljubljančan zamenjal Finca Janija Tanskanena, prav tako nekdanjega svetovnega prvaka na drogu. Pegan je dejal, da si bo prizadeval telovadce čim bolj seznanjati z novostmi v mednarodni organizaciji.