Celjani so prvič v klubski zgodovini nastopili v rožnatih dresih (v znamenje človekoljubnosti in dobrodelnosti ter podpore boju proti raku na dojki), od prve sekunde tekme v dvorani, ki nosi ime po baronu Pierru de Coubertinu, pa so pokazali, da ne bodo upoštevali njegovega olimpijskega načela, da je pomembno sodelovati, ne pa zmagati. Že na začetku so nekajkrat povedli za tri gole (prvič pri 4:1, zadnjič pri 8:5), Žiga Mlakar je že do sredine prvega polčasa dosegel pet zadetkov, Parižani pa so po zaostanku z 10:12 v desetih minutah naredili delni izid 7:1 in si tik pred odhodom na odmor prvič priigrali občutnejšo prednost (17:13).

Čeprav brez Boruta Mačkovška (težave s komolcem), enega najpomembnejših igralcev v obrambi in napadu, so si pivovarji sprva priigrali rekordnih pet golov minusa (16:21), nato pa se kar petkrat približali le na gol razlike. Prvič jim je to uspelo pri 22:23 v 42. minuti, zadnjič pa pri 26:27 deset minut pozneje. A ko je v Parizu zadišalo po morebitni senzaciji, je končnica je pripadla PSG, ki je po izidu 29:27 – tudi zaradi izključitve Tilna Kodrina – trikrat zapored zadel v polno.

Žiga Mlakar je bil z desetimi zadetki prvi strelec tekme, po strelski ničli proti Kielcam pa je napolnil mrežo PSG. »Zavedali smo se, da je PSG favorit, ki pa ni nepremagljiv, kar je v prejšnjem krogu dokazal Flensburg. Na trenutke smo Parižane pretekli, dosegli nekaj lahkih golov in imeli malo izgubljenih žog. Cilj je bil čim bolj preprečiti njihove hitre (pol)protinapade, kar nam je uspevalo do zadnjih minut. Nato smo naredili nekaj napak in padla nam je zbranost. A proti najboljši in najdražji ekipi na svetu smo se kljub porazu prikazali v zelo lepi luči,« je ocenil Žiga Mlakar.

4. krog, skupina B: Kielce – Flensburg 25:25 (10:10), Aalborg – Meškov 20:23 (11:10), PSG – Celje 32:27 (18:14), Veszprem – Kiel 26:24 (12:15).

Krimov polom v Romuniji

Že tretjo sezono zapored so rokometašice Krima ligo prvakinj začele z visokim porazom. V sezoni 2015/16 so v prvem krogu doma izgubile z romunsko ekipo Baia Mare s 27:33, v minuli jih je na uvodu na Danskem povozil Esbjerg s 25:33, v soboto pa še huje ekipa CSM Bukarešta z 18:30. Oslabljene krimovke (brez operirane Tamare Mavsar ter Tjaše Stanko in Elizabeth Omoregie, s katerima zaradi poškodovanih kolen v gostujočem taboru niso želeli tvegati) so povedle z 2:0, a nato je prišlo do krute realnosti. Romunke, ki jih je letos prevzela danska trenerka Helle Thomsen, so po dvajsetih minutah vodile že s plus sedem (11:4), do polčasa pa so Slovenke zmogle le sedem golov (7:15).

Tudi v drugem polčasu so bile gostje nebogljene, Bukarešta pa je po osmih minutah nadaljevanja prvič povedla za deset (20:10). Kljub visoki prednosti prvakinje Evrope iz sezone 2015/16 niso popuščale in so si na krilih ostrostrelske povratnice Cristine Neagu (vrnila se je iz Budućnosti, 8 golov) osem minut pred koncem priigrale rekordnih 13 zadetkov (28:15). Po dvoboju z ekipo, ki ima 11 tujk in za katero igrata tudi dve nekdanji krimovki (Hrvatica Jelena Grubišić in Romunka Oana Manea), je trener Uroš Bregar dejal: »Romunke so odigrale zelo dobro in so nam povzročale veliko težav. Ob tem ne najdem prav veliko stvari, ki so uspevale moji ekipi. Imamo veliko težav s poškodbami, a to ne zmanjšuje zmage Bukarešte, ki je ena glavnih favoritinj za naslov prvaka Evrope.«

1. krog, skupina A: Nyköbing – Gdynia 27:21 (14:10), CSM Bukarešta – Krim Mercator 30:18 (15:7).