Zmaga v francoskem superpokalu, vodilni položaj v domačem prvenstvu in kar 21 doseženih golov v uvodnih sedmih krogih ne dajo slutiti, da v pariškem klubu nekaj ni v redu. A te dni je v ekipi nogometnega velikana vse prej kot složno. O razlogu za razkol nogometni javnosti ni treba ugibati, saj je bil ta vsem na očeh kar na tekmi šestega kroga med PSG in Lyonom. Tedaj se je namreč zaiskrilo med Edisonom Cavanijem in novincem Neymarjem, ki sta se med seboj sporekla glede izvajanja najstrožje kazni. Še bolj napeto kot na zelenici je bilo kasneje v slačilnici, ko naj bi soigralci preprečili, da igralca med seboj nista obračunala s pestmi.

Do prepira med najdražjim nogometašem na svetu in Urugvajcem sicer ni prišlo prvič, saj se je identičen incident primeril že konec avgusta proti St. Etiennu. »V klubu vlada napeto vzdušje,« so zapisali pri El Paisu in obenem postregli z informacijo, da je predsednik kluba Nasser Al Khelaifi v upanju, da pomiri strasti, Cavaniju ponudil dodatno nagrado. Govor je o enem milijonu evrov, ki bi ga napadalec prejel, če bi postal prvi strelec lige, vendar zgolj pod pogojem, da izvajanje enajstmetrovk prepusti Neymarju. A ponudba je pri 30-letniku naletela na hladen odziv.

Afera, ki so jo tuji mediji poimenovali kar Penaltygate, tako še zdaleč ni zaključena. Čeprav rešitve za zdaj ni na vidiku, pa bo do nje moralo kmalu priti, saj sta oba igralca za moštvo neprecenljiva. Cavani je s sedmimi goli najboljši strelec ekipe, medtem ko je Neymar po prihodu močno poživil igro PSG. Kako zelo, je bilo razvidno konec tedna proti Montepellieru. Tekma, ki jo je 25-letnik zaradi poškodbe izpustil, se je namreč končala brez zadetkov.