Za razliko od Gorenja so igralci Celja Pivovarne Laško prvič zmagali, po uspehu proti Kielcam pa so s strani evropske zveze EHF dobili tudi tri posamična priznanja. Gal Marguč je bil izbran v idealno sedmerko tretjega kroga kot najboljše desno krilo, ena izmed obramb Urbana Lesjaka je bila izbrana za peto najlepšo, 17-letni Domen Makuc pa je postal najmlajši igralec, ki je dosegel gol v letošnji ligi prvakov.

Veszprem je z gostovanja v Belorusiji, kjer je Meškov v prvem krogu nadigral Kielce (28:25), prinesel pomembno zmago z 29:26 v boju za prvo mesto v skupini B in neposredno uvrstitev v četrtfinale. V dvorani Victoria je nastopilo tudi pet Slovencev: za Beloruse Vid Poteko ni dosegel gola, Simon Razgor ni bil v postavi, za Madžare pa je slovenski trojec dosegel skupaj devet golov (Dragan Gajić pet, Gašper Marguč tri, Blaž Blagotinšek 1). Osrednja osebnost tekme s 17 izenačenji je bil Madžar Mate Lekai z osmimi zadetki, ki se je na lestvici strelcev lige prebil na prvo mesto (26). Pred doslej vodilnega in zdaj tretjeuvrščenega Celjana Žiga Mlakarja (22), ki proti Kielcam ni dosegel niti gola, se je vrinil še Ramazan Döne (23), igralec turškega Bešiktaša.

Le zadetek manj (skupaj 8) kot v Brestu je dosegel slovenski trio v dresu Picka Szegeda za zmago Madžarov proti Kristianstadu s 36:27: Matej Gaber in Staš Skube po tri, Mario Šoštarič pa dva. »Zadovoljen sem s predstavo svoje ekipe, čeprav bi vedno lahko bilo še bolje. V naslednjem krogu nas čaka tekma z evropskim prvakom Vardarjem, ki bo pravi test za moje fante in na kateri bo treba raven igre še bolj dvigniti, če želimo razmišljati o pozitivnem rezultatu,« je Juan Carlos Pastor, trener Picka, ocenil dvoboj s Švedi, na katerem so Madžari proti nasprotnikovemu golu sprožili kar 87 strelov, Švedi pa v obratni smeri samo 47.

Miha Zarabec je bil s petimi goli prvi strelec Kiela, ki je po dveh zaporednih porazih (proti PSG 22:25, proti Kielcam 21:32) le zmagal. V domači dvorani Sparkassen Arena pred 9000 gledalci – sodila sta Slovenca Bojan Lah in David Sok – je z minimalno razliko premagal danski Aalborg (27:26), odločilni gol za 27:25 pa je dobrih 40 sekund pred koncem dosegel Zarabec. »Še vedno se mučimo, fantje igrajo v krču. Upam, da se bodo po tej zmagi le sprostili v igri in odslej pokazali, kar znajo. Upam, da je ta zmaga začetek poti iz krize,« se nadeja Alfred Gislason, islandski trener na klopi Kiela, ki je zaradi operacije diskus hernije izpustil prejšnjo tekmo s Kielcami. Zgolj pet dni po zdravniškem posegu se je proti Aalborgu uspešno vrnil na klop Kiela, ki je v nemški ligi po sedmih krogih šele deseti s tremi zmagami in štirimi porazi.

V tretjem krogu so Slovenci v tujih klubih skupaj dosegli 40 golov, poleg Zarabca in Gajića pa je prav tako s petimi izstopal Tine Poklar. Primorec v dresu Elveruma je bil najzaslužnejši za prvo in presenetljivo zmago Norvežanov v gosteh pri Ademarju v Španiji (30:26). Od 22 slovenskih igralcev v tujih klubih (David Miklavčič zaradi poškodbe ramena ne igra za Zagreb, ki je kljub devetim golom Stipeta Mandalinića izgubil pri Vardarju z 21:28), ki so začeli ligo prvakov, je zdaj že eden manj. Januš Lapajne, ki se je pred sezono preselil iz PSG v Metalurg, je že zapustil Skopje in se preselil k slovaškemu Tatranu.