Najkoristnejši igralec rednega dela minule sezone v ligi NBA bo ostal zvest klubu iz Oklahome do konca sezone 2022/23, nova pogodba pa bo začela veljati s sezono 2018/19.

Westbrook je minulo sezono povsem pričakovano prejel nagrado za najboljšega posameznika rednega dela sezone. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda. Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona iz leta 1962 po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Individualno priznanje brez kolektivnega uspeha

Kljub Westbrookovi odlični sezoni je njegova ekipa ostala praznih rok. Grom je redni del končal na šestem mestu v razvrstitvi zahodne konference, v končnici pa so izpadli že v prvem krogu, ko je bilo s 4:1 v zmagah boljše moštvo Houston Rockets.

V Oklahomi imajo pred novo sezono kajpak ambicioznejše načrte, zato so se poleti okrepili z dvema odličnima krilnima igralcema Carmelom Anthonyjem in Paulom Georgeom.