Ko so košarkarji Olimpije nazadnje igrali v dvorani Tivoli, so 24. maja po dolgih osmih letih slavili naslov državnega prvaka. V hram slovenske košarke so se Ljubljančani dobre štiri mesece pozneje vrnili in na prvi uradni tekmi sezone slavili osvojitev nove lovorike. Po suvereni zmagi proti Krki tokrat po štirih letih superpokalne. Predsednik kluba Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac sta tako v vitrine pospravila svoj prvi pokal in si hkrati zaželela, da ne bi bil zadnji. Najkoristnejši igralec (MVP) obračuna je bil Devin Oliver, ki ga s soigralci naslednji preizkus čaka že v ponedeljek, ko bo v Ljubljani v prvem krogu lige ABA gostovala Igokea. Jadransko tekmovanje se sicer z obračunoma Cedevita – FMP (ob 18. uri) in MZT – Partizan (ob 20. uri) začenja že danes.

Po poslasticah, za katere je na evropskem prvenstvu skrbela slovenska reprezentanca, se je bilo danes na slovenskem superpokalu kar težko privaditi na povsem drugačno predstavo na parketu dvorane Tivoli. A jasno je, da tovrstni obračuni v smislu kakovosti praktično nikoli ne ponudijo presežka, saj se moštva še uigravajo, posledično pa je napak v igri precej. Če ne drugega, sta tako Olimpija kot Krka prikazali precejšnjo mero borbenosti, pri čemer so bili že v izhodišču v podrejenem položaju Novomeščani. Ti so namreč med pripravami zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin izgubili Đorđa Lelića in Jureta Ritlopa ter bili to pot še brez kapetana Daliborja Đape, medtem ko se trener Olimpije Gašper Okorn ubada »le« s poškodbo Jana Barbariča. Krka je uresničila besede trenerja Simona Petrova in se hrabro postavila po robu Ljubljančanom, ki so imeli z agresivno igro nasprotnika nemalo težav. V napadu so breme nosili predvsem tokrat izvrstni Marko Jošilo, povratnik Domen Bratož in evropski prvak Žiga Dimec, ki so do odmora dosegli 40 od 45 točk dolenjskega moštva. Na drugi strani je v prvi četrtini po parketu letel Erjon Kastrati, ki je bil proti nekdanjemu klubu še dodatno motiviran. Po doseženih 12 točkah pa je na začetku drugih desetih minut prejel tretjo osebno napako in do odmora obračun spremljal s klopi. Ljubljančani so kljub temu ves čas držali rahlo prednost, a se jim zaradi boljšega Krkinega skoka ni uspelo odlepiti.

Tudi v drugem delu je pri Novomeščanih kraljevala že omenjena trojica, a jasno je bilo, da sama vsega bremena ne bo mogla nositi. Ljubljančani so imeli v svojih vrstah več razpoloženih posameznikov, ob tem pa so v tretji četrtini še pritisnili v obrambi. Jan Špan je tako v eni izmed požrtvovalnih akcij pristal v reklamnih panojih ob novinarski tribuni, ker meta Maja Kovačevića od zvoku sirene ni videl, pa je o tem, ali je zadel, vprašal kar predstavnike sedme sile. Odgovor ga je zadovoljil, kot je trenerja Olimpije Okorna igra njegovih varovancev, ki do konca obračuna na krilih Talora Battla niso dovolili preobrata in so tako prišli do prve lovorike v sezoni.

»Po tekmi s Fenerbahčejem sem pričakoval nekaj podobnega. Do obračuna s Krko smo se ubadali s tem, da igralce pripravimo na povsem drugačno zgodbo, ki jih bo čakala. V prvem polčasu smo sicer zabili 49 točk, čeprav z igro v napadu nisem bil najbolj zadovoljen. A prejeli smo jih kar 45, kar je nesprejemljivo. V drugem smo stopili na plin. Nekateri igralci se morajo še privaditi na razmere v Sloveniji. Ko smo strnili vrste v obrambi in ko je Battle povezal nekatere stvari, smo se zasluženo in brez večjih naporov oddaljili,« je po zmagi povedal Gašper Okorn, njegov kolega na klopi Krke Simon Petrov pa je bil razumljivo bolj redkobeseden. »Dokler smo imeli dovolj moči, smo se dobro kosali z njimi. Na koncu pa se je pokazalo, katero je boljše moštvo v tem trenutku.«