V rumenih medijih še vedno odmeva košarka. Na več straneh se bohotijo prispevki o evropskih prvakih, njihovih boljših polovicah in celo mamah, ki so jim v Suzy namenili naslov »Rodile so nam junake – Hvala mama za zlate sinove«. Sanjo Modrić so v isti reviji poimenovali prva dama slovenske košarke, Igorja Kokoškova ljubečega očeta in moža, dekle Luke DončićaAnamarijo Goltes pa za miss Eurobasketa. Zdaj, ko so uradni nazivi podeljeni, se lahko posvetimo gledalcem.

Izvedeli smo, da je predsednik republike Borut Pahor med ogledom tekme pred Hišo športa potreboval objem, ki ga je dobil od sina Luke, predsednika vlade Mira Cerarja pa so okarali, da je brez energije in strasti. »Opremljen z dresom in šalom je bil na tribunah le senca pravega navijača, ob takšnem dogodku bi se lahko bolj potrudil za naše fante. Navijači so ga ob prihodu na parket izžvižgali.« Toda ne tako glasno kot na ljubljanskem sprejemu predsedniško kandidatko Majo Makovec Brenčič. Za konec so se pri reviji vprašali: »Premier Cerar, kaj pa energija in strast?«

Vedeževalka Karin napovedala zmago in poškodbo Luke Dončića

Izvedeli smo tudi, kdo vse si je ogledal finalno tekmo v Carigradu. Občutja s svojega potovanja je na primer z revijo Lady delil Jože Potrebuješ, ki se je finalne tekme lahko udeležil zaradi močnega deževja v Bovcu. Zaradi slabega vremena je namreč odpadel koncert Čukov, Potrebuješ pa je nato lahko v Carigradu navijal skupaj z drugimi znanimi Slovenci, kot so Grega Skočir, Peter Poles, Zoran Janković in Jernej Šugman.

Izvedeli smo tudi, da je zmago slovenskih košarkarjev uro pred začetkom tekme napovedala vedeževalka Karin Ježovita. »To bo tekma infarktov, bojim se, da ne bo kakšne poškodbe. Naša zlata bo pa tako res zaslužena in prigarana,« je na facebooku spesnila vedeževalka, ki je očitno napovedala tudi poškodbo gležnja Luke Dončića.

Tetovaže posvečene psu in računalniški igri

Vse od Popove promenade se v rumenem tisku pojavlja fotografija tetoviranega hrbta Natalije Bratkovič, voditeljice resničnostnega šova Kmetija. O njem so se razpisali tako prejšnji kot tudi ta teden, besedilo pa je vsakič skorajda identično. Voditeljica šova Kmetija ima devet tetovaž, največja na hrbtu, lovilec sanj, meri 40 centimetrov, izdelava pa je trajala več kot štiri ure. Tetoviran ima še znak device, angela, napis dvojna neskončnost, dve tetovaži sta posvečena psu Tirionu, in sicer odtis njegove tačke v realni velikosti ter njegov utrip srca. Na levem stegnu ima še nedokončano tetovažo, ki je ovekovečila še eno njeno strast: računalniško igro World of Warcraft, zaradi česar ima tetoviran svoj lik in urok v angleščini, še eno tetovažo pa ima pod prsmi. Načrtuje še dve, so zapisali v Zvezdah in Lady.

O vsakdanu znanih smo v reviji Avenija tokrat izvedeli, da si hokejist Anže Kopitar in njegova partnerica Ines v Los Angelesu »sem ter tja vzameta tudi čas samo zase, gresta v kino, na večerjo, na zabavo k prijateljem«. »V Los Angelesu v najini družbi ni Slovencev, občasno se vidimo le z Jocem Pečečnikom, ki živi v Las Vegasu, pa še on se zdaj seli nazaj v Slovenijo,« je povedal Kopitar.

Med rjuhami s Plestenjakom

Enoletno slovo od medijev, ki ga že dlje časa napoveduje Jan Plestenjak, je ta teden izvrglo še en intervju, tokrat z Jurko Fischer, Plestenjakovo nekdanjo predstavnico za odnose z javnostmi. V intervjuju z nadnaslovom »Jurka Fischer med rjuhami z Janom Plestenjakom« se je gospa pošalila, da je bila z Janom med rjuhami le, če so bile te v kakšni garderobi na koncertu. »Daj, no, saj veš, da ne mešam zasebnih stvari in službe,« je povedala izpraševalcu. O tem, kdo pa se je znašel s pevcem med rjuhami, je zagotovila: »Brez diplomacije – nimam pojma. Tudi če bi kdaj dejansko govorila o tem, sem pozabila v naslednjem trenutku, ker me to ni in me ne zanima najbolj.« Smeh.

Med novicami o partnerskem stanu se je ta teden v reviji Zvezde pojavila vest, da igralca Miha Rodman in Saša Pavlin Stošić nista več par, za kar naj bi bilo krivo »navzkrižje interesov«, razšla sta se tudi Stjepan Hauser iz dua 2Cellos in pevka Jelena Rozga. Kot so pri Suzy razložili že v naslovu: »Ona bi otroka, on je še otrok.«

Jasna Kuljaj dostavlja cviček, Žižek nekaj premišljuje

V rubrikah v slogu »znani in letni čas« smo se tokrat lahko seznanili z navadami znanih Slovencev v času trgatve. Boštjan Romih naj bi imel tako oster jezik, da bi z njim lahko brez težav rezal tudi grozdje, Jasna Kuljaj pa naj bi bila »vedno v kavbojkah in tesno vpeta v domač posel s cvičkom«; številni gostinci naj bi se že navadili, da jim naročeno vino pripelje kar sama in se za spomin še fotografira z njimi.

Kar se tiče nerazburljivega življenja starejših moških, v Novi so nam razkrili, da so svetovno znanega filozofa Slavoja Žižka s plastično vrečko v roki ujeli sredi prestolnice, »ko je na ulici nekaj premišljeval ali pa na nekoga čakal«.