V Dortmundu se je v torek vse vrtelo okoli številke sedem. Ne le da so nogometaši Reala do prve zmage na Signal Iduna Parku proti Borussii prišli v svojem sedmem poskusu, za nameček jim jo je priigral prav igralec s sedmico na hrbtu. Seveda gre za Cristiana Ronalda, ki je za zmago kraljevega kluba s 3:1 prispeval dva od treh golov. Portugalec je v svojem 150. evropskem nastopu in 400. v belem dresu v ligi prvakov zabil že 109 zadetkov, znova pa se je potrdilo, da izjemno rad trese prav nemške mreže. Na 20 tekmah proti tamkajšnjim klubom je namreč dosegel že 25 golov, od tega šest trenutno vodilni ekipi bundeslige.

»Ponovno številke govorijo zase,« je bil po nastopu bahav Cristiano Ronaldo in se znova obregnil ob svoje kritike. »Očitno se moram iz tekme v tekmo dokazovati. Presenečen sem nad negativnim mnenjem javnosti o meni. A tisti, ki govorijo o meni, očitno vedo bolje kot jaz. Na kritike sem pripravljen, čeprav je vsakič huje. A tako je, sem, kdor sem, in s tem sem zadovoljen.«

Nič slabšega večera od Ronalda ni imel nogometaš Tottenhama Harry Kane. Londončani so bili v gosteh s 3:0 boljši od ciprskega prvaka Apoela, napadalec pa je za svojo ekipo najprej z levico, nato desnico in za konec še z glavo dosegel vse tri gole in tako po Ashleyju Colu, Miku Newellu, Michaelu Owenu, Waynu Rooneyju, Alanu Shearerju in Dannyju Welbecku postal sedmi Anglež s hat-trickom v ligi prvakov. Za 24-letnika je bil to sicer že šesti hat-trick v koledarskem letu in 34. gol na zadnjih 30 obračunih. S tem je angleški reprezentant letos dosegel več golov kot kar sedem klubov iz premier lige.

»Sergio Agüero je fantastičen, Alvaro Morata zelo vroč, Romelu Lukaku pa izjemno močan. A v tem trenutku bi v svoji ekipi najraje videl Harrya Kana,« je bil nad 24-letnikom navdušen nekdanji škotski reprezentant Ally McCoist, medtem ko je legenda Tottenhama in angleškega nogometa Glenn Hoddle prepričan, da utegne Kane postati celo najboljši strelec v zgodovini londonskega prvoligaša.