Derbija kroga sta bila v Veszpremu, kjer so Madžari gostili nemški Flensburg (28:27), in v Kielcah, kjer so Poljaki povozili Kiel (32:21). Madžarsko-nemški obračun v mestu ob Blatnem jezeru je bil nekaj posebnega predvsem za 43-letnega Šveda srbskih korenin Ljubomirja Vranješa: le 166 centimetrov visoki nekdanji rokometaš in reprezentant Švedske je pred to sezono postal trener Veszprema, prej pa je bil 11 let v Flensburgu kot igralec (od 2006 do 2009), športni direktor (2009–2010) in trener (2010–2017). Tokrat je bil Vranješ (nekaj dni pred tekmo se je vselil v novo hišo v Veszpremu) prvič na nasprotni strani nekdanjih delodajalcev, s katerimi je leta 2014 postal tudi prvak Evrope.

»Nikoli ne bom pozabil čudovitih enajst let, ki sem jih preživel v Flensburgu. Jaz in moja družina imamo zelo veliko prijateljev v Flensburgu, ki bo za vedno ostal v mojem srcu, otroci pa skorajda ne poznajo drugega mesta. A na tekmi sem moral ostati profesionalec: tako kot sem si nekoč kot trener Flensburga želel premagati Veszprem, sem si zdaj kot trener Veszprema želel skalp Flensburga. Občutek je krut, a takšen je šport,« je priznal Ljubomir Vranješ, ki je Flensburgovi akademiji za mlade rokometaše podaril 200 žog iz svoje športne kolekcije »Vranješ 17«.

Na derbiju pred več kot 5000 gledalci v Veszpremu so gostje še v 47. minuti vodili za štiri zadetke (23:19), a so jih Madžari sedem minut pozneje ujeli (24:24). V dramatični končnici sta po zadnjem izenačenju na 26:26 zadela Mate Lekai in Laszlo Nagy, Rasmus Lauge Schmidt pa je v zadnji minuti le omilil poraz Flensburga, ki ga kot trener vodi Maik Machulla, dolgoletni Vranješev pomočnik v nemškem klubu. Najboljši strelec Veszprema je bil Madžar Mate Lekai: potem ko je v prvem krogu Celjanom v Zlatorogu nasul devet zadetkov, je »ponovil vajo« tudi proti Flensburgu in se s skupno 18 goli prebil na drugo mesto lestvice strelcev. Na vrhu je celjski ostrostrelec Žiga Mlakar z 22 zadetki na dveh tekmah (8 Veszpremu, 14 Aalborgu), toda to je za zanj in pivovarje slaba tolažba, saj so med sedmimi klubi (poleg njih še Wisla Plock, Kiel, Elverum, Dinamo Bukarešta, Metalurg, Čehovski medvedi), ki po dveh krogih še nimajo točke. V nasprotju z Gorenjem, ki ima stoodstotni izkupiček, s katerim se lahko pohvalijo le še Vardar, Veszprem, PSG, Skjern, Zaporožje in Montpellier.

Poleg igralcev Celja in Gorenja v ligi prvakov v dresih tujih klubov nastopa še 22 Slovencev, ki so v tem krogu skupaj dosegli zgolj 16 zadetkov. Najučinkovitejši so bili Blaž Janc (Kielce), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Tine Poklar (Elverum) s po tremi goli, skupno pa je največ zadetkov dosegla slovenska trojica v poljskih Kielcah (Janc 3, Uroš Zorman 2, Dean Bombač 1), ki so doma uničile trikratnega evropskega prvaka Kiel kar s plus 11 – bilo je 32:21.

Kiel, za katerega je Miha Zarabec dosegel en zadetek in ki ga zaradi bolezni ni vodil glavni trener Alfred Gislason (zamenjal ga je pomočnik Christian Sprenger), je na Poljskem nadaljeval črni niz, saj proti Kielcam ni zmagal že šest let. »Čim prej moramo pozabiti na ta poraz. Dobra novica je, da v naslednjem krogu igramo doma, fantje pa potrebujejo močno podporo s tribun,« pravi poškodovani Kielov igralec, Hrvat Domagoj Duvnjak, njegove soigralce pa že jutri v ligi prvakov čaka obračun z danskim Aalborgom, nedeljskim krvnikom Celjanov.