Celjani so po uvodnem domačem porazu proti Veszpremu (31:39) včeraj proti Aalborgu na Danskem doživeli še drugega zaporednega med evropsko elito. V dvorani z nekdanjim imenom Gigantium Arena, ki jo je julija prizadejal hud požar, a so škodo že popravili, so pivovarji po slabih 13 minutah vodili že z 8:4, do takrat pa je levoroki ostrostrelec Žiga Mlakar dosegel že šest golov. A sledilo je 12 črnih celjskih minut, med katerimi so zelo hitri Danci naredili delni izid 8:3 in štiri minute pred koncem prvič povedli (12:11).

Mlakar poskrbel za nov rekord

Drugi del se je začel s sedmimi zaporednimi izenačenji (skupno jih je bilo na tekmi kar 15, nazadnje pri 29:29), nadaljeval z nekajkratnim vodstvom Aalborga za tri (nazadnje pri 27:24), minuto in pol pred koncem pa je Mlakar s svojim 14. zadetkom zmanjšal zaostanek na 30:31. Toda Jesper Pedersen je 45 sekund pred zadnjim sodniškim žvižgom poskrbel za končnih 32:30 in zmago Aalborga. Danci so Celjane pretekli predvsem v hitrih (pol)protinapadih (12:5), gostje pa so imeli več tehničnih napak (13:11).

»To je bila težka in zanimiva tekma, polna ritma z obeh strani. Čeprav sem želel, da bi mi igrali še malce hitreje in še bolje kaznovali Aalborgove napake, se to ni zgodilo. Žal nismo izkoristili določenih stvari v igri, za katere vem, da jih lahko odigramo bolje,« je ocenil trener Branko Tamše. S 14 zadetki je Žiga Mlakar dosegel nov rekord celjskih igralcev na tekmah lige prvakov (do zdaj jih je 12 dosegel Dragan Škrbić v sezoni 1998/99, prav toliko tudi Sergej Rutenka in Uroš Šerbec, a sta oba izvajala tudi sedemmetrovke), toda to je bila slaba tolažba: »Znova smo naredili preveč tehničnih napak, z zelo hitro igro pa nas je Aalborg nadigral. Vseeno moramo biti zadovoljni, saj smo se po zaostankih vedno vračali v igro. Žal nas je v končnici spet zmanjkalo, tako kot na prejšnjih tekmah. Zdaj moramo popraviti slabe stvari v igri in dobre nadgraditi ter v soboto v Zlatorogu skušati presenetiti Kielce.«

Skupina B, 2. krog: Veszprem – Flensburg 28:27 (15:14), Aalborg – Celje 32:30 (15:13), PSG – Meškov 32:28 (15:14), Kielce – Kiel 32:21 (18:11).

Rdeči psi so ostali brez plena

Po tesni zmagi v prejšnjem krogu z golom razlike v Rdeči dvorani proti Ademarju (23:22) je Gorenje še drugič zapored zmagalo s plus ena, tokrat v gosteh proti Dinamu. A začetek dvoboja z rdečimi psi, kot je vzdevek romunskega kluba (rokometna ekipa je ena izmed 27 športnih sekcij v klubu), ni obetal takšnega razpleta, kajti po 13 minutah so gostitelji vodili s 5:1. Toda Dinamovi navijači (na tribunah je bilo tudi okoli 25 navijačev Gorenja) so pet minut pred koncem prvega polčasa obnemeli, kajti Velenjčani so vzpostavili ravnotežje (8:8). V drugem polčasu so Slovenci dvakrat vodili za tri (17:14, 18:15), vseeno pa je odločitev o zmagovalcu padla v dramatični končnici. Mladi organizator igre Rok Ovniček je pol minute pred koncem izsilil sedemmetrovko, ki jo je Niko Medved zadel za vodstvo s 27:25. Ekipa domačega trenerja Eliodorja Voice je pet sekund pred znakom sirene znižala na 26:27, a ji je vsaj za točko zmanjkalo možnosti in časa.

Velenjski trener Željko Babić (med četrtkovo vrnitvijo s tekme proti Nexeju v Našicah v ligi Seha in petkovim odhodom v Romunijo je minilo manj kot 24 ur) je imel dovolj razlogov za zadovoljstvo: »Naša ekipa je sestavljena precej na novo, zato se, zlasti v napadu, še vedno uigravamo. Obramba je bila dobra, tako kot vselej. V drugem polčasu je razliko naredil Ovniček, ki je pospešil igro in dobival individualne dvoboje s tekmeci,« Velenjčani bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo, ko v Rdečo dvorano prihaja danski Skjern.

Skupina C, 2. krog: Elverum – Skjern 27:32 (11:17), Dinamo Bukarešta – Gorenje 26:27 (10:9), Ademar Leon – Kadetten 29:28 (14:13).