Hokejisti Olimpije so v tretjem krogu alpske lige zabili prvi gol in osvojili uvodne tri točke. Italijanska Fassa ni bila tekmec po meri, saj je v Tivoliju prejela šest golov.

Po prvem tednu drugoligaškega tekmovanja se zdi, da se bo Olimpija gibala v spodnji polovici lestvice, a bo treba na resnejšo analizo počakati še nekaj tednov. Po pričakovanem porazu na premieri z aktualnim prvakom Rittnerjem (0:2) so Ljubljančani razočarali v Kitzbühlu, od koder so se vrnili s polno mrežo zadetkov (0:5). Fassa, ki nastopa s kopico mladoletnih hokejistov z zaščitno mrežo na čeladi, je bila že v minuli zimi nekonkurenčna nasprotnikom v alpski ligi, saj je tekmovanje končala pri dnu lestvice. V rednem delu sezone je zbrala zgolj šest zmag, zato je bilo pričakovati lažje delo za ljubljanske hokejiste. Olimpiji se je nazadnje odprlo v napadu, a že sobotni spored prinaša zahtevnejšo nalogo. Tivolski hokejisti bodo gostovali pri Gardeni, ki se je v minuli sezoni krčevito borila za vstop v končnico.

So se pa v povezavi z Olimpijo uresničile napovedi, da alpska liga ne bo posebno pritegnila ljubljanskega občinstva. Obračun s Fasso si je ogledalo le 250 navijačev, kar je vnovičen dokaz, kako hitro tone slovenski klubski hokej v pozabo. Za spodobnejši obisk bi Olimpija morala zmagovati v nizu in se boriti za vrh lestvice, kar pa glede na igralski kader ni verjetno. Ker je vodstvo kluba zamudilo z okrepitvami med poletnim prestopnim rokom, bodo moštvo morda okrepili šele januarja, da bo imela tudi Olimpija v svojih vrstah novince iz tujine.

Ravno napadalec Markus Piispanen in vratar Clarke Saunders sta imela največ zaslug za sobotno zmago Jesenic nad Bregenzerwaldom (3:0). Železarji bodo obračun tretjega kroga s Feldkirchom odigrali šele čez štiri mesece, v soboto pa jih čaka domači preizkus z mladinskim moštvom iz Salzburga. Zanimivo bo opazovati, koliko se bo Olimpija med sezono približala jeseniškim hokejistom, ki so sezono odprli z gladko zmago v finalu slovenskega pokala. Za železarje je končnica v alpski ligi še vedno zgolj tihi cilj, za Olimpijo pa bo še težje dosegljiva.