Taylor Swift bo ponovno obiskala sodišče. Tokrat jo tožita glasbenika, ki sta pred šestnajstimi leti izdala pesem, katere besedilo spominja na uspešnico Shake it off. S slednjo je vrhove glasbenih lestvic Swiftova osvajala leta 2014.

»Gre za bedasto, neutemeljeno tožbo, s katero se nekdo želi dokopati do denarja,« je o tožbi dejala predstavnica Swiftove. Glabenika Sean Hall in Nathan Butler sta drugačnega mnenja. Prepričana sta, da je Taylor navdih za besedilo »Cause the players gonna play, play, play, play, play/ And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate,« dobila v njuni pesmi »Playas Gon’ Play«, v kateri prepevata »Playas, they gonna play and haters, they gonna hate«.

Kot poroča Forbes, glasbenika od Taylor Swift in njene ekipe zahtevata 20 odstotkov dobička od pesmi.

Letos že na sodišču zaradi spolnega nadlegovanja

Taylor Swift v zadnjem času pogosto obiskuje sodišče. Pred mesecem dni je rumene medije polnila zgodba o njeni tožbi radijskega voditelja, ki jo je otipaval. O incidentu, ki se je zgodil leta 2013, je obvestila njegove nadrejene, ti pa so voditelja Davida Muellerja odpustili. Prepričan, da se mi je zgodila krivica, je proti Swiftovi vložil tožbo, v kateri je trdil, da si je vse skupaj izmislila. Swiftova mu je vrnila s protitožbo. Porota je razsodila v njen prid, Mueller pa ji je moral plačati simbolični en dolar odškodnine. Swiftova je takrat dejala, da ne toži zaradi denarja, pač pa zaradi ozaveščanja o spolnem nadlegovanju.