Selena Gomez, ki je v soju žarometov že od otroštva, je pred dvema letoma sporočila, da ima lupus. Gre za avtoimuno bolezen, pri kateri imunski sistem napada zdrava tkiva. Od razkritja se je večkrat umaknila v zasebnost, nazadanje zaradi tesnobe in depresije.

Kljub temu da je pred nedavnim izdala nekaj novih skladb, v zadnjem času ni imela javnih nastopov, kjer bi svoje delo promovirala. Razlog za svojo odsotnost je Gomezova včeraj razkrila na svojem instagram profilu. Objavila je fotografijo sebe in svoje najboljše prijateljice. Fotografiji je pripisala, da se zaveda, da so oboževalci opazili njeno odsotnost v poletnih mesecih.

»Zaradi lupusa sem potrebovala presaditev ledvice,« je oboževalcem pojasnila razlog za svojo odsotnost. V objavi se je zahvalila svoji družini in osebju v bolnišnici, posebno zahvalo pa je namenila najboljši prijateljici. »Počutim se blagoslovljeno. Francia Raisa mi je dala svojo ledvico in s tem neverjetno darilo,« je zapisala. Raisa je javnosti najbolj znana po vlogi v ameriški seriji The Secret Life of the American Teenager.

Nesporna kraljica instagrama

Pevka je dejala, da »je bila transplantacija nekaj, kar je morala storiti za svoje zdravje«. S 127 milijoni sledilcev (Gomezova je nesporna kraljica instagrama, nihče nima toliko sledilcev) je delila še dve zelo osebni fotografiji brazgotine.