Letos je imela drugo najbolj všečno fotografijo Taylor Switf, a tudi ta je povezana s Kardashianovimi, saj je pevka fotografirana z velikim šopkom, ki ji ga je poslal Kanye West. Pravzaprav je tako, da je med desetimi najpopularnejšimi fotografijami leta 2015 šest takšnih, ki jih je objavila ali Swiftova ali Jennerjeva. Poleg njiju so med najbolj všečnimi fotografijami še podoba Kendelline sestre Kylie na maturantskem plesu, Beyonce s hčerko in »selfi« Selene Gomez. Ko smo že pri Kylie Jenner – njena naslovnica za revijo Interview, na kateri je fotografirana v lateksu na invalidskem vozičku, je povzročila pravi škandal, češ da je neokusna.

Taylor Swift je bila razglašena tudi za najvplivnejšo žensko leta, prav zaradi njenega pomena na družabnih omrežjih. Samo na instagramu ima 56,9 milijona sledilcev. Za njo pa sta uvrščeni Selena Gomez in Kim Kardashian.

Robert De Niro razburil prebivalce Karibov

Robert De Niro je postal poslovnež. Z avstralskim milijarderjem Jamesom Packerjem sta že pred dobrim letom napovedala, da bosta na karibskem otoku Barbuda zgradila zelo ekskluziven hotel s 40 razkošnimi vilami z bazenom. De Nirov klub na najljubšem otoku princese Diane naj bi stal 250 milijonov dolarjev.

Toda vsi otočani niso tako zelo navdušeni nad zvezdnikovo investicijo. Še posebno ne zato, ker je parlament Antigve in Barbude na hitro sprejel posebni zakon, ki investitorjem odpisuje 25 let turistične takse v zameno za gradnjo novega letališča na otoku. Prav tako bi vlada igralcu poleg posesti, na kateri zdaj stoji propadli klub in jo je že kupil, dala še dodatnih 56 hektarov zemlje, kar je resno razburilo 1600 otočanov, saj so vsi lastniki otoške zemlje. Prav tako trdijo, da imajo pri tako velikih investicijah pravico do odločanja, ali jih sploh želijo ali ne. Odločili so se, da bodo o kompleksu Roberta De Nira odločili na referendumu.

De Niro in avstralski poslovnež v zadnjem času sicer pogosto sodelujeta. Prav igralniški tajkun je bil tisti, ki je De Niru plačal 17 milijonov dolarjev, da je skupaj z Leonardom DiCapriom in Martinom Scorsesejem nastopil v reklamnem filmu za igralnico v Macau, pogosto pa ju tudi videvajo v londonskih restavracijah na skupnih obedih.

Poroka dvojčice Olsen in Sarkozyjevega polbrata

Dvojčici Olsen sta zasloveli že kot malčici v televizijski komediji Polna hiša. Pozneje sta bili bolj kot igralki poslovni ženski in sta dobro unovčili svojo slavo. Zdaj sta uspešni lastnici modnega imperija.

Svoje zasebno življenje obe skrivata pred javnostjo. Ashley je trenutno dekle režiserja Bennetta Millerja, Mary-Kate pa se je pretekli teden poročila z Oliverjem Sarkozyjem, polbratom nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Kot prvo je med njima velika starostna razlika: ona jih ima 29, on 46, kot drugo pa tudi v višini, saj je gospod 33 centimetrov višji od gospe in, kot so zapisali v reviji Vogue, na fotografijah delujeta, kot da se »stolp Sarkozy nagiba proti palčici Olsen«.

Kakor koli, par sta že tri leta, skupaj živita na Manhattnu, kjer sta se tudi poročila, Sarkozy pa je moral Mary-Kate dvakrat zaprositi za roko, da je končno pristala na poroko. Za Sarkozyja je to drugi zakon, iz prvega ima dva otroka. Za Olsenovo je to prva poroka, ima pa za seboj serijo razmerij z zelo zaželenimi samci, med njimi z grškim ladijskim dedičem Stavrosom Niarchosom III. ter sinom ustanovitelja studiev Dreamworks Davidom Katzenbergom.

Poroka Sarkozyja in Olsenove je bila v zasebnem stanovanju, po poročanju newyorških medijev pa je bila tema svatbe kajenje: prostor je bil okrašen s skledami cigaret, gostje pa so vso noč neovirano kadili.

Jackson in Wood o žalitvi turškega predsednika

V Turčiji se ne sme šaliti na račun predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Turškemu zdravniku Bilginu Ciftciju grozi do dve leti zapora, ker je turškega predsednika na twitterju primerjal z likom iz sage Gospodar prstanov Gollumom. Zadeva je na sodišču, ki bo odločilo, kakšen lik je pravzaprav Gollum.

Režiser trilogije Peter Jackson se sicer ni pojavil na sodišču, je pa podal izjavo, v kateri je razložil, da je Gollum sicer hudoben lik, a ima svoj dober alterego v Smeagolu. Na fotografijah, ki jih je zdravnik primerjal s turškim predsednikom, je Smeagol in režiser meni, da je ta lik pozitiven, saj nikoli ne laže in ne manipulira. »Smeagol nikoli ne bi razmišljal o izkoriščanju moči nad nekom, ki je šibkejši od njega. Nikogar ne ustrahuje, v resnici je zelo ljubeč. Zato ga je občinstvo po vsem svetu vzljubilo,« je zapisal režiser.

Kmalu za tem je na to temo tvitnil tudi Elijah Wood, ki je v trilogiji igral Froda. Zapisal je, da je »grozljivo«, da nekomu grozi dve leti zapora, ker je predsednika primerjal z likom iz filma. Tudi Wood je zatrdil, da je Smeagol, ki je na fotografijah, prijazen lik. Dodal je še, da če je treba, bo šel na sodišče in pričal v korist obtoženega zdravnika.

Turško sodišče je sicer določilo komisijo dveh akademikov, filmskega kritika in dveh vedenjskih strokovnjakov, da bo ugotovila, kakšen karakter je Gollum/Smeagol. Ne glede na to, kako se bo odločilo sodišče, je proces resno opozorilo vsem v državi, naj pazijo na lik in delo predsednika države.