Američani bodo imeli najmanj finalistko zadnjega letošnjega teniškega turnirja največje četverice v New Yorku. V polfinalu se bosta namreč pomerili 37-letna Venus Williams in 24-letna Sloane Stevens. Obe sta si uvrstitev med najboljšo četverico proti Petri Kvitovi in Anastasiji Sevastovi priborili z najtesnejšo zmago v četrtfinalu, in sicer v podaljšani igri tretjega niza.

Venus Williams je v New Yorku zmagala v letih 2000 in 2001, po zmagi proti Petri Kvitovi pa je postala glavna favoritinja za vnovičen naslov. »Zaradi takšnih dvobojev, kot sva ga imeli s Petro, vztrajam v tenisu. Težko je biti več kot dve uri in pol pod pritiskom, a sem zdržala,« pravi Venus Williams. Na vprašanje, kako bi se primerjala v letih 2000 in 2017, je večna Venus odgovorila: »Leta 2000 sem uživala v priložnostih in uspehih. Danes še vedno živim svoje sanje. In to je čudovito.«

Da bodo v spodnjem delu žreba pri moških presenečenja, je bilo moč pričakovati že pred turnirjem. Prvi uvrstitvi med najboljšo četverico sta si priborila Španec Pablo Carreno-Busta, ki v tej sezoni navdušuje na vseh podlagah, in Kevin Anderson. Južnoafričan je v izjemno izenačenem dvoboju na razočaranje ameriških navijačev ugnal domačega aduta Sama Querreyja. Oba medsebojna dvoboja je dobil Kevin Anderson, zadnjega letos pred newyorškim turnirjem v Kanadi.